Bolu'da Asirlardir Süren Yayla Bayrami Eglenceli Anlara Sahne Oldu

Bolu’nun Mudurnu ilçesi Örencik köyünde asirlardir süren Yayla Bayrami’nda renkli görüntüler ortaya çikti. Yogun katilimin oldugu etkinlikte pehlivanlar er meydaninda kiyasiya güresti.

Bolu'da Asirlardir Süren Yayla Bayrami Eglenceli Anlara Sahne Oldu
Örencik köyünde asirlardir her yilin agustos ayinda gerçeklestirilen Yayla Bayrami bu yil da gerçeklestirildi.

Bolu Valisi Erkan Kiliç, Örencik Köyü Muhtari Idris Balta, köy halki ve birçok davetlinin katildigi etkinlik, Kur’an-i Kerim tilaveti ve okunan mevlitle basladi.

Ardindan yapilan güres müsabakalarinda dereceye giren güresçilere ödüllerini Vali Erkan Kiliç verdi. Örencik Köyü Muhtari Idris Balta ise Vali Kiliç’a tesekkür ederek, plaket takdim etti.

Vali Kiliç yaptigi konusmada, "Örencik köyünün Yayla Bayrami’na katilmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu tür etkinlikler, kültürümüzün ve geleneklerimizin yasatilmasi açisindan çok önemlidir. Örencik köyünün Yayla Bayrami’nin hayirli olmasini diliyorum" dedi.

Vali Kiliç, Bolu’da geleneksel olarak devam eden Hacet Bayrami’nin kutlandigini da ve bu etkinliklerin insanlari bir araya getirerek kültürel degerlerin yasatilmasina katki sagladigini vurguladi. Kiliç, Bolu’nun gürese olan ilgisine ve Türkiye’nin milli güresçileriyle gurur duydugunu ifade etti.

Vali Kiliç, Bolu’daki geleneklerin ve ata sporu olan güresin desteklenmesinin önemine vurgu yaparak, bu tür etkinliklerin katiliminin gelecek yillarda daha da artmasi temennisinde bulundu ve emegi geçen herkese tesekkür etti.
Kaynak: İHA