Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'Evlat Nöbetleriyle Bugüne Kadar 45 Terör Örgütü Mensubu Ikna Edilerek Teslim Oldu'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, “Diyarbakir annelerinin 3 Eylül 2019’da baslattigi evlat nöbetleriyle bugüne kadar 45 terör örgütü mensubu ikna edilerek teslim oldu” dedi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabindan N.K. isimli terör örgütü mensubunun ikna çalismalari sonrasi Habur Kara Hudut Kapisi’nda güvenlik güçlerine teslim oldugunu açikladi.

Yerlikaya, “Diyarbakir anneleri cesaretleri, ferasetleri, dimdik duruslariyla sagir ve kör olmayan tüm kalplere örnektir. Onlarin yüregi Diyarbakir Surlari kadar güçlüdür. Son 2 günde iki anne daha evlatlarina kavustu. Evlat nöbetinin 1446’nci günü N.K. isimli terör örgütü mensubu ikna çalismalari sonrasi Habur Kara Hudut Kapisi’ndan teslim oldu. Annesi ve ailesiyle kavustu. Evlat nöbetinin 1447’nci günü ise F.U. isimli terör örgütü mensubu Sanliurfa Akçakale Sinir Kapisi’ndan teslim olarak annesi ve ailesiyle bulustu. Diyarbakir annelerinin 3 Eylül 2019’da baslattigi evlat nöbetleriyle bugüne kadar 45 terör örgütü mensubu ikna edilerek teslim oldu. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde kahraman ordumuz, kahraman güvenlik güçlerimiz, devletimizin bütün kurum ve kuruluslariyla beraber terörün basini ezecegiz” dedi.

Kaynak: İHA