Arnavutluk'ta Hesap Ödemeyen Italyan Turistlerin Borcunu Meloni Kapatti

Italya Basbakani Giorgia Meloni, Arnavutluk’un Berat kentindeki bir restorandan hesabi ödemeden kaçan Italyan turistlerin 80 euro tutarindaki borcunu kendi cebinden ödedi.

Arnavutluk’un Berat kentinde 16 Agustos’ta bir restorana giden 4 Italyan turist, hesabi ödemeden mekandan kaçti. Italyan turistlerin restorandan kaçtigi anlarin görüntüleri hem sosyal medyada hem de Arnavutluk ve Italya medyasinda gündem oldu. Iki ülkede büyük ses getiren olay, Arnavutluk Basbakani Edi Rama’nin daveti üzerine yaz tatili için 14-17 Agustos’ta Arnavutluk’a gelen Italya Basbakani Giorgia Meloni’nin ziyaretinde de gündeme geldi. Edi Rama’nin durumdan bahsetmesi üzerine Meloni, büyükelçilik çalisanlarina Italyan turistlerin restorana olan 80 euro tutarindaki borcunun ödenmesi talimatini verdi.

“Gidin ve su aptallarin borcunu ödeyin”

Olaya dair Italyan La Stampa gazetesine konusan Arnavutluk Basbakani Edi Rama, Meloni’nin Italya’nin Tiran Büyükelçisine, "Gidin ve bu aptallarin faturasini ödeyin” dedigini aktardi. Italya’nin Tiran Büyükelçiliginden dün yapilan yazili açiklamada ise, “Basbakan Giorgia Meloni’nin talimati üzerine bir grup Italyan turistin Berat sehrindeki bir restoranda ödemedigi hesabi kapattik. Italyanlar kurallara uyar ve borçlarini öder. Bu tür olaylarin tekrarlanmamasini umuyoruz” ifadeleri kullanildi. Hesabin Basbakan Meloni’nin kisisel hesabindan ödendigi vurgulandi.

Arnavutluk medyasina konusan restoran sahibi ise ilk kez böyle bir olay yasadigini, hesabi ödemeden kaçan 4 Italyan’in yemekleri de begendigini belirtti.

Kaynak: İHA