Isparta Belediyesi Isçi Maaslarina Yüzde 50 Zam Yapti

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, kadrolu ve ISBEL sirketinde çalisan isçilere toplamda yüzde 50 oraninda maas zammi yapti. ISBEL isçilerinin normal sartlarda kasim ayinda alacaklari zamli maas da öne çekildi. Belediye Baskani Basdegirmen, “Yaptigimiz bu zam, sadece bir ekonomik artis degil, mesai arkadaslarimin emeklerine ve becerilerine olan saygimizin bir ifadesidir” dedi.

Isparta Belediyesi Isçi Maaslarina Yüzde 50 Zam Yapti


Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, “31 Mart 2019 Mahalli Idareler seçimlerinin ardindan hizmette 4,5 yili tamamladiklarini belirterek amaci sehrimize hizmet olan bir göreve talip olduklarini hatirlatti. Bu hizmetlerin gerçeklestirilmesinin bir ekip isi oldugunu kaydeden Basdegirmen ekibin vazgeçilmez unsurlarindan biri de belediyede görev yapan kadrolu ve ISBEL sirketinde çalisan mesai arkadaslari oldugunu söyledi.

Basdegirmen söyle devam etti: " Her bir mesai arkadasim, belediyemizin hizmet kalitesini yükseltmek için gece gündüz demeden çalismalarini sürdürüyor. Evine helal ekmek götürme çabasinda olan mesai arkadaslarima cani gönülden tesekkür ediyorum. Belediyemizin genel bütçesini de dikkate alarak yapmis oldugumuz degerlendirmeler sonucu, kadrolu ve ISBEL sirketindeki mesai arkadaslarimizin maaslarinda iyilestirmeye gitme karari aldik. Bilindigi üzere sözlesme geregi kadrolu isçilerimizin temmuz ayi maaslarina devletimizin belirledigi yüzde 17,55 oraninda zam yapilmisti. Güncel ekonomik gelismelerden dolayi bu zam oranini belediye olarak net yüzde 50’ye çikardik ve geriye dönük temmuz ayi farklarini da ödüyoruz. Yine belediyemizde ISBEL sirketimize bagli olarak çalisan arkadaslarimiz var. Bu arkadaslarimizin da yüzde 17,55’lik zam orani sözlesmeleri geregi ekim ayinda çalisarak kasim ayinda alacaklari maaslarina yansiyacakti. Ancak bizler buna da kayitsiz kalmadik ve maaslarinda iyilestirmeye giderek, kasim ayinda alacaklari zamli maaslarini 1 Eylül’den geçerli olmak üzere öne aldik ve yüzde 17,55 oraninda uygulayacagimiz orani kadrolu çalisan personelimiz gibi yüzde 50’ye çikardik. Yaptigimiz bu zam, sadece bir ekonomik artis degil, mesai arkadaslarimin emeklerine ve becerilerine olan saygimizin bir ifadesidir" dedi.

Hem kadrolu hem de ISBEL’de çalisanlarin yeni toplu is sözlesmelerinin yaklastigini hatirlatan Basdegirmen Ocak 2024 tarihinden itibaren yeni toplu is sözlesmesinin devreye girecegini ve orada da en iyi oranda maas zammi yapabilmek adina çalismalara basladiklarini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA