Belarus Devlet Baskani Lukasenko Açiklamasi 'Siz Ukraynalilar Sinirimizi Geçmezseniz, Bu Savasa Asla Katilmayacagiz'

Belarus Devlet Baskani Aleksandr Lukasenko, devam eden Rusya-Ukrayna Savasi’nda Ukrayna’yi uyararak, "Siz Ukraynalilar sinirimizi geçmezseniz, bu savasa asla katilmayacagiz” dedi.

Belarus Devlet Baskani Lukasenko Açiklamasi 'Siz Ukraynalilar Sinirimizi Geçmezseniz, Bu Savasa Asla Katilmayacagiz'
Belarus Devlet Baskani Aleksandr Lukasenko, Rusya yanlisi Ukraynali gazeteci Diana Panchenko ile röportaj yapti. Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in Belarus’u Ukrayna’daki savasa katilmaya zorlamadigini söyleyen Lukasenko, Belarus’u bu savasa dahil etmenin Rusya’ya hiçbir sey kazandirmayacagini ifade etti.

Devam eden savasta Ukrayna’yi uyaran Lukasenko, "Siz Ukraynalilar sinirimizi geçmezseniz, bu savasa asla katilmayacagiz. Ama her zaman Rusya’ya yardim edecegiz, onlar bizim müttefiklerimiz” dedi.



“Ukrayna, bu savasin bitiminden sonra Rusya’ya savastan önceki kadar agresif davranmayacak"

Rusya’nin Ukrayna’da hedeflerine çoktan ulastigina inandigini söyleyen Lukasenko, iki tarafin da müzakere masasina oturmasi ve Rusya tarafindan ilhak edilen Kirim’in gelecegi de dahil olmak üzere tüm konulari tartismasi gerektigini belirtti.

Lukasenko, "(Rusya’nin) hedefleri yerine getirildi.

Ukrayna, bu savasin bitiminden sonra Rusya’ya savastan önceki kadar agresif davranmayacak" dedi.

Müzakerelerin önkosulsuz baslamasi gerektigine dikkat çeken Lukasenko, “Müzakere masasina oturup her seyi tartismamiz gerekiyor” dedi.



“Ülkemize yönelik saldiri baslarsa, elimizdeki her seyle aninda karsilik veririz”

Lukasenko, Belarus’un Rusya’nin kendi topraklarina konuslandirdigi nükleer silahlarin kullanilmasi da dahil olmak üzere herhangi bir saldirganliga cevap vereceklerini vurgulayarak, "Tek bir tehdit olabilir, o da ülkemize yönelik saldiri. Ülkemize yönelik saldiri Polonya, Litvanya, Letonya’dan baslarsa, elimizdeki her seyle aninda karsilik veririz. Ukrayna bize saldirirsa, sadece nükleer silah kullanilmayacak. Nükleer silahlarin disinda bir seyimiz var. Kirmizi çizgileri asarsaniz, karar alma merkezlerini vuracagimiz konusunda sizi uyarmayacagiz. Bu uyari yapilmadan yapilacaktir" dedi.

Kaynak: İHA