PKK, 39 Yil Önce Siktigi Ilk Kursunla 50 Bin Insanin Ölümüne Neden Oldu

PKK’li teröristlerin 15 Agustos 1984 aksami Siirt’in Eruh ve Hakkari’nin Semdinli ilçelerinde gerçeklestirdigi, bir askerin sehit düstügü, 9 asker ve 3 sivilin yaralandigi saldirilar hafizalardan silinmedi. 39 yil önce sikilan ilk kursundan bugüne yaklasik 50 bin insan hayatini kaybetti.

PKK, 39 Yil Önce Siktigi Ilk Kursunla 50 Bin Insanin Ölümüne Neden Oldu


PKK’li teröristlerin 15 Agustos 1984 aksami Siirt’in Eruh ve Hakkari’nin Semdinli ilçelerinde gerçeklestirdigi, bir askerin sehit düstügü, 9 asker ve 3 sivilin yaralandigi ilk saldirilarin üzerinden 39 yil geçti.

Ilçe Jandarma Komutanliginda görev yapan ve Eruh’taki saldiriyi ilgili birimlere iletmek üzere telsizin basina geçen Erzincanli Jandarma Onbasi Süleyman Aydin, teröristlerce sehit edilen ilk isim oldu. 15 Agustos 1984 günü baslayan eylemler o gün, bugündür devam ediyor. Olaylarda 6-7 bin kadar güvenlik görevlisi ve vatandas sehit olurken, teröristlerle birlikte ölenlerin sayilarinin 50 bini astigi tahmin ediliyor. Terör olaylarindan ve terörle mücadeleden kaynakli ülkenin ekonomik yönden kaybi ise 1 trilyon dolar olarak degerlendiriliyor.

Anadolu Güvenlik Koruculari ve Sehit-Gazi Aileleri Federasyonu Baskani Ismail Sehitoglu, Ihlas Haber Ajansi muhabirine, ilk gün Kürt adi altinda kurulan sözde terör örgütü, Kürtlere ve Kürtlerin yasadigi bölgelerde zulümler yaptigini söyledi.

Kürtlere karsi olusturulmus büyük bir tuzak oldugunu her zaman belli ettigini belirten Sehitoglu, terörün bugüne kadar yaklasik 50 bin insanin hayatinin kaybetmesine ve ülkeye 1 trilyon dolar zarari bulunmakta oldugunu ifade etti.



Eli kanli PKK’nin 15 Agustos 1984 tarihinde gece saat 21.30 siralarinda ilk alçakça baskinini Kürt adi altinda Kürt ilçesi olan Kürtlerin yogunlukla yasadigi Eruh ilçesinde yaptigini hatirlatan Sehitoglu, söyle konustu:

"O gün maalesef ilk sehidimiz olan Süleyman Aydin kardesimiz sehit oldu. PKK terör örgütü hemen ardindan yillarca bölgede Eruh ve Güneydogu ile Dogu Anadolu bölgesinde Kürt adi altinda Kürt köylerinde Kürt toplumuna saldirilar düzenledi.

O günden bugüne binlerce alçakça saldirilar yapti. Çoluk çocuk demeden kundakta ki bebege kadar saldiran alçak bir terör örgütüdür. Ama o günde bizler dimdik ayaktaydik bugünde dimdik ayaktayiz ve son terörist yok olana kadar bizler onlara karsi mücadelemizi sürdürecegiz."

Bugün terörün bitme asamasinda oldugunu aktaran Sehitoglu, "Devletimizin dik durusu, halkimizin dirayeti ve milletimizin terör örgütüne karsi sergiledigi tutum bugün örgütü bitme noktasina getirmistir. Ilk gün Kürt adi altinda kurulan sözde terör örgütü Kürtlere ve Kürtlerin yasadigi bölgelerde zulümler yapti. Kürtlere karsi olusturulmus büyük bir tuzak oldugunu her zaman belli etmistir." dedi.



"Terör örgütü olmasaydi emin olunuz ki bölgemiz çok daha güzel olacakti"

1984 yilindan bugüne kadar 39 senedir bu ülke, alçak terör örgütlerinden çektigini ifada eden Sehitoglu, "Ülkenin ve bölgenin gelisimine engel olmustur. Ama bugün çok sükür milletimiz refah ve huzur içinde yasamaktadir. Terör örgütü 39 sene içerisinde 50 bine yakin insanimizin kaybina ve 1 trilyon dolar maddi kayba sebebiyet vermistir. Alçak terör örgütü olmasaydi emin olunuz ki bölgemiz çok daha güzel olacakti. Hem Yeralti hem dogasi hem de insani ile muhtesem bir bölge olacakti." diye konustu.



Bugünden sonra daha güzel günlerin beklendigini kaydeden Sehitoglu, "Terör örgütü günümüzde bitme noktasina gelmistir. Onlar Kürt adi altinda zulüm yaptikça Kürt milleti vatanina ve bayragina daha çok sarildi. O gün bir ise bugün bin askla sarildi. Biz askerimizle, polisimizle ve korucumuzla canla basla her daim bu milletin devletin ve milletin hizmetinde ve emrindeyiz. Son terörist yok oluncaya kadar da mücadelemize devam edecegiz. Ben Kürdüm ama ben Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandasiyim. Hiçbir zaman terör örgütü bizlerin, vatansever Kürtlerin temsilcisi olamaz. Kundaktaki bebegi dahi katledecek karaktersizlikte ve alçakliktaki zihniyetti hiç kimsenin desteklemesi mümkün degildir." seklinde konustu.

Kaynak: İHA