Ögretmenini Vuran 6 Yasindaki Çocugun Annesi 'Agir Çocuk Ihmali' Suçlamasini Kabul Etti

ABD’nin Virginia eyaletinde ögretmenini vuran 6 yasindaki çocugun annesi, hakkindaki “agir çocuk ihmali” suçlamasini kabul etti.



ABD’nin Virginia eyaletine bagli Newport News kentindeki Richneck Richneck Ilkögretim Okulu’nda 6 Ocak’ta ögretmenini vuran 6 yasindaki çocugun annesi 26 yasindaki Deja Taylor, jüri tarafindan kendisine yöneltilen “agir çocuk ihmali” suçlamasini kabul etti. Taylor’in cezasinin 6 yildan 6 aya indirmek için savcilarla yapilan bir anlasmanin parçasi olarak suçunu kabul ettigi ifade edilirken, savunma anlasmasinin bir parçasi olarak Taylor hakkindaki “bir atesli silahin yasa disi olarak bulundurulmasi veya kullanilmasiyla” ilgili diger suçlamanin ise düsürüldügü aktarildi. Taylor hakkindaki cezanin 27 Ekim’de verilmesi bekleniyor.

Taylor önce polise silahin çantasinda olduguna inandigini, tetik kilidiyle sabitlendigini ve kilit anahtarinin yatak odasi siltesinin altinda oldugunu söylemisti. Taylor, sonra silahin erisilebilir olacak sekilde saklandigini kabul etti.

Anne, daha önce hakkindaki federal suçlamayi da kabul etmisti

Taylor, atesli silah tasirken uyusturucu kullanmakla ilgili federal bir suçlamayi geçtigimiz haziran ayinda kabul etmisti. Taylor, hakkinda bu davadaki cezanin ise ekim ayinda verilmesi bekleniyor.

Vurulan ögretmen 40 milyon dolarlik tazminat davasi açmisti

Ögrencisi tarafindan elinden ve gögsünden vurulan 25 yasindaki ögretmen Abigail Zwerner, haftalarca hastanede yatmis, çok sayida ameliyat olmustu. Zwerner, okul yöneticilerinin çocugun silahi oldugu yönündeki personel ve ögrencilerden gelen uyarilari dikkate almadiklarini iddia ederek, bu yilin basinda 40 milyon dolarlik dava açmisti.
Kaynak: İHA