Ingiltere'de 3 Kisi Rusya Adina Casusluk Süphesiyle Tutuklandi

Ingiltere’de Rusya adina casusluk yaptiklari süphesiyle 3 Bulgaristan vatandasinin geçtigimiz subat ayinda tutuklandiklari ortaya çikti.



Ingiltere’de 3 Bulgaristan vatandasinin geçtigimiz subat ayinda Rusya adina casusluk yaptiklari süphesiyle tutuklandigi ortaya çikti. Süphelilerin ve büyük bir ulusal güvenlik sorusturmasiyla baglantili olarak sahte kimlik belgelerini "uygunsuz niyetle" bulundurmak ve Rus güvenlik servisleri için çalismakla suçlandigi ifade edildi. Resmi Sirlar Yasasi kapsaminda tutuklanan 3 süphelinin daha sonra Kimlik Belgeleri Yasasi kapsaminda suçlandigi belirtildi.

Süphelilerden ele geçirilen belgeler arasinda Ingiltere, Bulgaristan, Fransa, Italya, Ispanya, Hirvatistan, Slovenya, Yunanistan ve Çekya için pasaportlar, kimlik kartlari ve diger belgeler yer aliyor.

Tutuklanan 45 yasindaki Orlin Roussev, 41 yasindaki Bizer Dzhambazov ve 31 yasindaki Katrin Ivanova’nin uzun yillardir Ingiltere’de yasadiklari ve çesitli islerde çalistiklari aktarildi. Roussev’in Rusya’da is anlasmalari yaptigi ifade edilerek, eskiden Bulgaristan Enerji Bakanliginda danisman olarak görev yaptigi belirtildi.

Üç süphelinin gelecek yil ocak ayinda baskent Londra’da yargilamalarina baslanacagi açiklanirken, süphelilerin henüz kendilerine yöneltilen suçlamalara itiraz etmedikleri aktarildi.
Kaynak: İHA