Depremzede Çocuklar, 'Kalp Kalbe Programi' Açilisinda Doyasiya Eglendi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi tarafindan hayata geçirilen Kalp Kalbe Programi’nin açilisi Hatay’da Bakan Göktas’in katilimiyla gerçeklestirildi. Depremzede çocuklar, açilista doyasiya eglendi.

Depremzede Çocuklar, 'Kalp Kalbe Programi' Açilisinda Doyasiya Eglendi


Kahramanmaras merkezli depremlerden olumsuz etkilenen çocuklarin ve gençlerin hayatlarinin normale dönmesi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi tarafindan çalismalar araliksiz sürdürülüyor. Depremi vurdugu 11 ilde bulunan gençler ve çocuklar için hayata geçirilen Kalp Kalbe Programi’nin açilisi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas’in katilimiyla gerçeklestirildi.

Açilis programi, Antakya ilçesinde bulunun AFAD-Istanbul Sanayi Odasi Yasam Kent’inde yapildi. Programa, Hatay Valisi Mustafa Masatli, il protokolü, depremzede vatandaslar ve çocuklar katildi.

Program, Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi ve Kur’an-i Kerim tilavetiyle devam etti.

“Deprem olali 190 gün oldu, ilk günden beri sizin yaninizdayiz”

Bakan Göktas, depremin ilk gününden itibaren depremzede vatandaslarin yaninda olduklarini belirterek “6 Subat depreminin üzerinden tam 6 ay geçti. Tam 190 gün oldu deprem olali. Ilk günden beri sizin yaninizdayiz. Yaralarimizi birlikte sariyoruz, her geçen gün birlikte biraz daha iyi oluyoruz. Rabbim bir daha böyle felaketler yasamaktan, bizleri korusun. Diger sehirlerimizde de oldugu gibi Hatay’imizi da ayaga kaldiriyor, yikilan her bir hanemizi insa ediyor, hem Hatay’imizi hem Hataylilarimizi eski günlerine döndürmek için canla basla çalisiyoruz. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in ifade ettikleri gibi; 21 senedir ne söz verdiysek yerine getirdik, 21 yildir hiçbir vatandasimizi yalniz birakmamak ve millete hizmetkâr olmak için çalistik. Insallah bu sürecin sonunda da deprem bölgesinde verilen tüm sözleri hizli bir sekilde yerine getirecegiz.” dedi.



Göktas, Kalp Kalbe Programi ile daha güçlü bireyler yetistirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Uygulamaya koydugumuz ’Kalp Kalbe Programi’ ile çocuklarimizin ve gençlerimizin daha fazla sosyal, akademik, sanatsal ve sportif aktiviteyle desteklenmelerini saglayarak hayatlarinin bundan sonraki asamalarinda daha güçlü bireyler olmalarini hedefliyoruz. 11 ilde geçici barinma merkezlerindeki çocuklarimizin ve gençlerimizin her anini dolu dolu geçirmeleri, bu geçici süreci saglikli bir sekilde tamamlamalari hususunda var gücümüzle çalismaktayiz. Bu hedef dogrultusunda, çocuklarimizin yaslarina ve gelisimlerine uygun etkinlik alanlari olusturduk. Özellikle 14-18 yas arasi gençlerimizin ilgili alanlarini ve temel gelisimsel ihtiyaçlarini dikkate alarak hobi atölyeleri ve etkinlik alanlarini hayata geçirdik. Umarim memnun kalirsiniz. Gayemiz, gençlerimizin bu etkinlik alanlarinda yeteneklerini ve hayallerini kesfederek ülkesi için, memleketi için, fayda saglayacak bir insan olmak için kendilerine bir yol belirlemeleri.” ifadelerini kullandi.

Bakan Göktas, konusmasinin ardindan LGS ve YKS sinavinda üst düzey basari elde eden ögrencilere bisiklet hediye etti. Bakan Göktas, hediye merasiminin ardindan depremzede vatandaslarla zaman geçirdi. Açilis öncesinde ve sonrasinda yapilan gösterilerle, depremzede çocuklar doyasiya eglendi.
Kaynak: İHA