Kendilerini Amerikan Askeri Olarak Tanitan 'Safari Çetesini' Operasyon Açiklamasi 12 Gözalti

Diyarbakir ve Istanbul Emniyetinin 2 aylik teknik takibi sonucu kendilerini Amerikan askeri olarak tanitan, 3 Afrika uyruklu vatandasin yönettigi “Safari Çetesi” es zamanli operasyonla çökertilerek 12 süpheli gözaltina alindi.

Kendilerini Amerikan Askeri Olarak Tanitan 'Safari Çetesini' Operasyon Açiklamasi 12 Gözalti
Afrika uyruklu 3 süphelinin yönettigi “Safari Çetesi”, magdurlara kendilerini Amerikan askeri olarak tanitarak Suriye’de görev yaptiklarini, ellerinde operasyonda ele geçirilen 1 milyon dolar oldugunu ve bunu Türkiye’ye sokmak istediklerini belirtti.

Çete, sözde paranin Türkiye’ye sokulmasina yardim etmesi halinde magdurlara yarisini verecegini vadederek, gümrük, kurye masraflari gibi nedenlerle para talep edip vatandaslari dolandirdi.

Çete, Instagram’dan askeri fotograflar ve para görüntüleri göndererek magdurlari ikna etme yönetimine basvurdu.

Banka görüntüleri ele verdi

Sürekli hat degistiren çete üyeleri, bankada para çektikleri görüntüleri ele everdi. Diyarbakir polisi, süphelilerin izini sürüp Istanbul’da takibe alarak 2 ay boyunca teknik çalisma yürüttü. Yogun aramalar ile magdurlari ikna eden çete çökertilirken uzun namlulu silah ve yüklü miktarda döviz ele geçirildi.

Diyarbakir Asayis Sube Müdürü Süheyl Zaim, 10 süphelinin tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildigini söyledi.



Diyarbakir Il Emniyet Müdürü Fatih Kaya’nin öngörü ve talimatlariyla Suçla Sinerjik Mücadele Projesini baslattiklarini belirten Zaim, “ Son aylarda bir dizi operasyon yaptik. Bu operasyonlarda suçla sinerjik mücadele çerçevesinde oldukça mesafe kat ettik ve halkimizla beraber bütün birimlerimizle hep birlikte el ele ortak bir enerjiyle suçla mücadele etmeye gayret ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA