Ordu'da Sel Açiklamasi Cadde Ve Sokaklar Göle Döndü

Ordu’da etkili olan sel sonrasi ev ve isyerlerini su basti, Karadeniz Sahil Yolu ulasima kapatildi.

Ordu'da Sel Açiklamasi Cadde Ve Sokaklar Göle Döndü
Ordu’da etkili olan saganak sonrasi Altinordu ilçesinde sel meydana geldi. Sehir merkezinden geçen Bülbül Deresi tasma noktasina geldi. Bu nedenle Bülbül Deresi mevkisinde Karadeniz Sahil Yolu Ordu’dan Samsun ve Giresun istikametine ulasima kapatildi, trafik farkli noktalardan saglandi.

Saganak sonrasi meydana gelen sel ile birlikte bazi ev ve isyerlerini su basti. Ekipler dere ve köprülerin oldugu noktalarda is makineleri ile çalisma baslatti. Ekipler, derelerde biriken molozlari is makinesi yardimiyla temizledi. Ordu Büyüksehir ve Altinordu Belediyesi ekipleri sokak ve caddelerde temizlik çalismasi baslatti.

Sokak ve caddelerde de su birikintileri yasanirken vatandaslar aniden etkili olan saganak ile birlikte hayatin olumsuz etkilendigini söylediler.

Ordu için meteorolojik uyari yapilmisti

Öte yandan Ordu Valiligi’nden yapilan meteorolojik uyarida, "Orta ve Dogu Karadeniz’de beklenen gök gürültülü saganak yagislarin bu gece saatlerinden itibaren ilimiz çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer siddetli (51-100 kg/m2) olacagi tahmin edilmektedir. 10 Temmuz 2023 Pazartesi aksam saatlerine kadar etkili olmasi beklenen siddetli yagis sonrasi meydana gelebilecek sel, su baskini, heyelan, yildirim, yerel dolu yagisi, ani kuvvetli rüzgar ve kisa süreli firtina ile ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir" ifadelerine yer verilmisti.
Kaynak: İHA