Festival Coskusu Kdz. Eregli'yi Sardi

23. Uluslararasi Sevgi, Baris, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali kortej yürüyüsü renkli görüntülere sahne oldu. Bu yilki yürüyüsün ana temasi ‘Eregli Il olsun’ oldu. On binlerce Ereglili, gögüslerinde ‘Eregli il olsun’ yazisiyla, pankartlarla, kostümlerle hep birlikte tüm Türkiye’ye, siyasetçilere il olma istegini yineledi.

Festival Coskusu Kdz. Eregli'yi Sardi
23. Uluslararasi Sevgi, Baris, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’nde yapilan kortej yürüyüsü ‘Eregli Il Olsun’ yürüyüsüne dönüstü. Rengarenk görüntülerin yasandigi yürüyüste on binlerce Ereglili kostümlerle hep birlikte tüm Türkiye’ye, siyasetçilere il olma istegini yineledi. Kortej yürüyüsüne CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertugrul, Belediye Baskani Halil Posbiyik ve esi Neriman Posbiyik, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar, madenciler, sehit aileleri ve gaziler ile on binlerce Ereglili katildi.

Bando esliginde çesitli ülkelerden gelen halk danslari ekipleriyle ana sahneye kadar yürüyen katilimcilar, hep bir agizdan ‘Eregli Il Olsun’ dedi.

CHP Zonguldak milletvekili Eylem Ertugrul, yaptigi konusmada sunlari söyledi:

“Türkiye’nin incisi Karadeniz Eregli’nin marka festivalinde sizlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duydugumu ifade etmek isterim. Su bir gerçektir; ayni seye inanan, birlik içerisinde olan, birlik içerisinde hareket insanlar basariya mutlaka ulasirlar. Kdz. Eregli’nin de birlik oldugunda, beraber oldugunda basaramayacagi hiç bir sey yoktur. Buna gönülden inaniyorum. Birlikte ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerektigini düsünüyorum.

Herkese buraya geldigi için tekrar tesekkür ediyorum. Hepimizin bu güzel yaz aksaminda bu muhtesem festivalden güzel anilarla ayrilmamizi diliyorum. Basta Baskanim olmak üzere Festival komitemize ve tüm görevlilere simdiden tesekkür ediyorum. Iyi eglenceler diliyorum."

Dünyaya bir kez daha ‘Sevgi, Baris, Dostluk’ diye çagrida bulunan ve Eregli’nin il Olma talebini yineleyen Baskan Posbiyik sunlari söyledi:

“Hepinizi her zaman oldugu gibi Sevgi Baris Dostluk duygularimla selamliyorum.23. Festivalimizi yapiyoruz ve iyi bir baslangiç yaptik. Dün aksam bu alanda keyif içerisinde hep birlikte eglendik, cosku içerisindeydik.

Zaten amacimiz bu. Size söyledigim ögütleri unutmuyorsunuz. 4 gün ne ekonomi ne enflasyonu hiçbir seyi düsünmeyeceksiniz, söz mü? Zaten sikintidan bogulduk. Hiç olmazsa 4 gün hiç bir sey düsünmeyecegiz ve hep beraber eglenecegiz. Kdz. Eregli Sevgi Baris Dostluk Kültür ve Sanat Festivali gerçekten Türkiye’de hatta Avrupa’da sesini duyurdu. Türkiye’nin en kalabalik ve en büyük bütçe harcamasi ile yapilan festival. Biz sadece sarki söyleyen sanatçilarimiz ile degil kültür faaliyetlerimizle, bugün plajda inanilmaz etkinlikler vardi. Denizde etkinlikler vardi. Yine bu alanlarda ressamlarimiz falan çalisiyorlar. Sergilerimiz devam ediyor.

Yarin aksam Cehennemagzi magaralarinda çok güzel etkinliklerimiz var. Çok degerli sanatçilarimiz insallah gelecek. Ve sanat kültür festivalini sizlerle birlikte zevkle sürdürecegiz. Dün aksam mesalemizi yaptik. Bugün açilis konusmasini ayin vekilim ile yapiyoruz. Ve pesinden de tam anlamiyla yola koyulacagiz. Az evvel kortej yürüyüsü inanin muhtesemdi. Bütün katilimcilara, gruplara, gögüslerinde il olsun yazisiyla gururla dolasan çocuklarimiza, gençlerimize kadinlarimiza tesekkür ediyorum. inanin beni son derece duygulandirdi ve mutlu oldum. Kdz. Eregli Il olmayi hak etmistir. Biz buraya bir vilayet konagi yapilsin diye istemiyoruz. Ayni zamanda iki milletvekili buradan seçilecek, belli bütçemiz olacak. Gençlerimize yeni istihdam alanlari açacagiz insallah. Ve 23 ilçe içerisinde ekonomik yönden, sayisal yönden kriterlere net olarak uyan Kdz. Eregli. Bunu devlet büyüklerinden bekliyoruz. Bugün kortejimizde gençlerimiz kadinlarimiz Eregli Gögüslerinde Eregli il olsun yazarken gerçekten muhtesemdiler. Göztepe’de Eregli Il Olsun diye isikli reklam var. Eregli’nin her tarafini Eregli ile Olsun diye donattik. Festivalimiz kazasiz, belasiz, olaysiz keyifli bir sekilde geçsin diliyorum.”

Milletvekili Eylem Ertugrul, Belediye Baskani Halil Posbiyik, esi Neriman Posbiyik, oglu Tugberk Posbiyik, kizi Tuba Posbiyik Urcu ve torunlari ile birlikte sahneye çikarak baris güvercini uçurdu.
Kaynak: İHA