Eskisehir'de Koruyucu Aile Günü Farkindalik Yürüyüsü Mehteran Takimi Esliginde Düzenlendi

Eskisehir’de 30 Haziran Koruyucu Aile Günü çerçevesinde mehter takimi esliginde farkindaligi artirma yürüyüsü düzenlendi.

Eskisehir'de Koruyucu Aile Günü Farkindalik Yürüyüsü Mehteran Takimi Esliginde Düzenlendi
Koruyucu aileligin tesvik edilmesi ve yayginlastirilmasi amaciyla Cumhurbaskanligi tarafindan 23 Haziran 2021 tarihinde yayinlanan genelge ile ilan edilen ’30 Haziran Koruyucu Aile Günü’ Eskisehir’de mehter takimi esliginde yürüyüs gerçeklestirdi. Il Saglik Müdürlügü ek hizmet binasi önünden yogun katilimlar ile Mehteran esliginde baslayan yürüyüs, Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi etkinlik alaninda son buldu. Yürüyüs çevredekiler tarafindan begeni toplarken, yürüyüse tanik olan vatandaslar bu anlari cep telefonu kameralariyla kaydetti.



“Her çocugun bir ailesi olmasi için emek veren herkese çocuklarimiz adina tesekkür ederiz”

Günün önemine binaen konusmasini gerçeklestire Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Hüseyin Hacioglu, “Ilimizde toplam 342 çocugumuz korunma altinda olup, bu çocuklarimizdan 121’i koruyucu ailelerin yaninda bakimlari saglanmaktadir. Ayrica özel ihtiyaçlari olan 29 çocugumuz da koruyucu aile yaninda sicak aile ortamina kavusmustur” dedi.

Koruyucu aile hizmetine destek verenlere de tesekkür eden Hacioglu konusmasinda sunlari söyledi;

“Koruyucu aile hizmetinin yayginlastirilmasi amaciyla desteklerini her zaman yaninda hissettiren, Emniyet Genel Müdür olarak atanan Valimiz Erol Ayyildiz ve degerli esi Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyildiz’a, bugüne kadar ilimizde görev almis tüm valilerimize, proje önderlerimiz olan hanimefendilere, koruyucu aile hizmetine olan inançlari ile çocuklarimiza sicak yuvalarini açarak bizi destekleyen siz koruyucu ailelerimize, her çocugun bir ailesi olmasi için emek veren herkese çocuklarimiz adina tesekkür ederiz.”
Kaynak: İHA