Bakan Özhaseki'nin 'Yerinde Dönüsüm' Açiklamasina Kahramanmaras'tan Destek

Kahramanmaras’ta meydana gelen depremlerin ardindan agir hasar alan 13 bloklu sitenin sakinleri, Çevre ve Iklim Degisikligi Bakani Özhaseki’nin açikladigi, ‘Yerinde Dönüsüm’ projesine katilmak istediklerini ve agir hasarli binalarinin yerinde dönüsüm çerçevesinde yeniden yapilmasini istedi.

Bakan Özhaseki'nin 'Yerinde Dönüsüm' Açiklamasina Kahramanmaras'tan Destek
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, dün depremzedelere yeni destek paketini açikladi.

Özhaseki, Yerinde Dönüsüm Projesi çerçevesinde kendi yapisini yerinde insa edecek afetzedelere faizsiz kredinin yani sira konutlar için 500 bin lira, is yerleri için 250 bin lira hibe verilecegini belirtmisti. Bakan Özhaseki’nin açiklamasi depremin merkez üssü Kahramanmaras’ta karsilik buldu. Merkez Onikisubat ilçesi Süleyman Sah Mahalle sakinleri de yerinde dönüsüm istedi. Mahallede bulunan ve agir hasar alan 13 bloklu Sümer Evleri Sitesi ile bir blogu depremde yikilan ve iki blogu da agir hasar alan 60 Evler Sitesi sakinleri de binalarinin yerinde dönüsümünü talep etti.

Mahalle Muhtari Ali Mehmet Kurtagzi, “Depremlerden sonra sikintiya girdik ancak Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Bu binalarimiz 1984 yilinda temelleri atildi ve deprem nedeniyle agri hasar aldi yikilacak. Mahalle halkim Sümer Evler ve 60 Evler sitesi sakinleri beni her zaman ariyor ve soruyor son durumu. Evlerinin yerine yapilmasini istiyorlardi. Bizim bu binalarin yerlerinin de saglam olduguna inaniyoruz ölçülsün takip edilsin. Insallah devletimiz de milletimiz de bu sikintilardan kurtulur. Aylardir çadir ve konteynerlerde hayat geçiriyor insanlar. Devlet büyüklerimizden yardim bekliyor ve bir an önce evlerimizi yerine yapip normal hayatimiza geçelim” dedi.

Depremzedelerden Ömer Çolak ise “Binalarimizin evlerimizin yerinde yapilmasini istiyoruz. Binalarimiz iki büyük deprem yasamis olmasina ragmen agir hasar aldi ve yikilmadi. Zeminin saglam olduguna kani geldik. Yetkililerimizin bu taleplerimizi dikkate almalarini ve evlerimizin yerinde yapilmasini istiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA