Amasya'da Domates Hasadi Basladi Açiklamasi 'Domates Bizim Isimiz'

Karadeniz Bölgesi’nin sebze ve meyve üssü Amasya’da kizaran domateslerin hasadina baslandi, tarladan bereket fiskirdi.

Amasya'da Domates Hasadi Basladi Açiklamasi 'Domates Bizim Isimiz'
Çesidine göre kilosu 10 TL ile 14 TL arasindaki fiyatlarla tarlada alici bulan domates, üreticisinin yüzünü güldürdü. “Domates yetistirmek bizim isimiz” diyen Amasyali çiftçiler erken saatlerde seralarin yolunu tutup gün boyunca topladiklari ürünlerinin lezzetine ve kalitesine güveniyor.

112 bin tonun üzerinde rekolte bekleniyor

Amasya Ziraat Odasi Baskani Mustafa Cebeci, verimli arazilere sahip il genelinde 12 bin 600 dekar alanda yapilan ekimi yapilan domatesten 112 bin tonun üzerinde rekolte beklediklerini açikladi.



“Domates bizim isimiz”

Mart ayinda toprakla bulusturduklari günden bu yana büyük emeklerle yetistirdikleri domatesin çesidine göre kilosunun 10 TL ile 14 TL arasindaki fiyatlarla alici buldugunu belirten Kizilca Köyü Muhtari Osman Türkmen, fiyat istikrarinin ayni sekilde sürmesinin en büyük beklentileri oldugunu söyledi.

Agustos ayi sonuna kadar Türkiye’nin dört bir yanina gönderecekleri ürünlerinin kalitesine ve lezzetine güvenen Türkmen, “Domates bizim isimiz. Bakimi, gübrelemesi, sulamasi bizim iyi bildigimiz isimiz. Bu yil fiyatlar da iyi çok sükür” dedi.



Üreticilerden iddiali sözler

Dograndiginda kokusu metrelerde öteden hissedilen domateslerinin raf ömrü konusunda da iddiali olan Aksalur köyünden Yavuz Ülker, “Bizim domateslerimiz disarida bir hafta dursa bile hiç bozulmaz” diye konustu.

Çesit çesit domates türlerini toprakla bulusturduklarina deginen Karaköprü köyünden Adem Öksüz ise deneme amaçli yetistirdikleri çikolata domateslerin de begenildigini vurguladi.
Kaynak: İHA