Abla-Kardes Ayni Fakülteden Birlikte Mezun Oldu

Samsun’da abla-kardes ayni fakülte ve ayni bölümden birlikte mezun oldu.

Abla-Kardes Ayni Fakülteden Birlikte Mezun Oldu
Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi’nde mezuniyet heyecani yasandi. Mezuniyette 158 arkadasindan ayrilan 2 kisi dikkat çekti. Kep atma törenine çocuklari ile birlikte gelen abla-kardes, ayni fakültenin ayni bölümünden mezun olma gururunu yasadi. 9 yasindaki oglu ile mezuniyete gelen abla Melike Balci (37) ile 6 yasindaki kizi ile mezuniyete katilan Muhterem Balci(35), mezuniyet belgelerini de çocuklariyla birlikte aldi.

Abla Melike Balci daha önce de endüstri mühendisligi bölümünü bitirirken, Muhterem Balci da yönetim bilimleri ve maliye bölümünden lisans düzeyinde egitim aldi. Balci kardesler OMÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünü bitirerek ‘ziraat mühendisi’ siltini de kariyerlerine ekledi.

Muhterem Balci: “Birlikte mezun olmak için çok çaba gösterdik”

3. üniversitesini ablasi ile ayni bölümden bitirmenin mutlulugunu yasayan Muhterem Balci, “Kardesimle birlikte ayni okul ve bölümden mezun olmak güzel bir duygu. Birlikte mezun olmak için çaba gösterdik. Mezun olmak güzel bir duyguyken, kardesimle ayni anda mezun olmak ise ayri bir güzel. Ben 35 yasindayim ve 3. üniversitemi bitiriyorum. Daha önce de yönetim bilimleri ve maliye bölümünü bitirmistim. Ayni anda ayni üniversiteden ayni bölümden mezun olmak hayalim degildi ama ayni anda isteyince hayata geçirmis olduk” dedi.



Melike Balci: “Birbirimize biraz yardimci olduk ama daha çok rakip gibiydik”

Kardes dayanismasi yapsalar da rakip olduklarini unutmadiklarini dile getiren Melike Balci, “Kardesimle ayni fakülteden ayni bölümden mezun olmak güzel ve farkli bir durum. Ben de böylece 2. üniversitemi bitirmis oldum. Daha önce de endüstri mühendisligini bitirmistim. Kardesim ile birlikte ziraat mühendisligini sevdigimiz için bu bölümü okumak istedik. Birlikte mezun olmak güzeldi. Okul döneminde birbirimize biraz yardimci olduk ama daha çok rakip gibiydik. Birlikte okumamiz da mezun olmamizda faydali oldu” diye konustu.

Balci kardesler mezuniyet belgelerini aldiktan sonra keplerini de çocuklari ile birlikte havaya firlattilar.
Kaynak: İHA