Ümraniye Belediye Baskan Yardimcisi Tuncer'den Tesis Açiklamasi Açiklamasi 'Kamu Mali Zarara Ugratilmis, Dava Açacagiz'

Ümraniye Belediye Baskan Yardimcisi Yavuz Selim Tuncer, mahkeme karariyla devraldiklari Yesil Vadi Spor Tesisi’nde bulunan dus basliklari, klozet kapaklari ve engelli bireyler için havuza kurulan asansör sisteminin Istanbul Büyüksehir Belediyesi tarafindan söküldügünü belirterek "Kamu mali zarara ugratilmis, dava açacagiz" dedi.

Ümraniye Belediye Baskan Yardimcisi Tuncer'den Tesis Açiklamasi Açiklamasi 'Kamu Mali Zarara Ugratilmis, Dava Açacagiz'


Ümraniye Belediye Baskan Yardimcisi Yavuz Selim Tuncer, Yesil Vadi Spor Tesisi’nde gazetecilere açiklamalarda bulundu. Tuncer, merhum IBB Baskani Kadir Topbas döneminde yapilan tesisi bugün itibariyla devraldiklarini belirterek sürece iliskin bilgiler aktardi. IBB yönetiminin 2019’da degismesinin ardindan IBB Baskani Ekrem Imamoglu’nun buradaki 4 bagimsiz dükkan ile havuzu ihaleyle satma girisiminde bulundugunu söyleyen Tuncer, "4 tane dükkani KIPTAS marifetiyle satti. Içinde bulunmus oldugumuz havuzu da satmak istedi. Tabii Istanbul Büyüksehir Belediyesinin mali oldugunu ögrendiginde satmaktan vazgeçti. Satmis oldugu 4 dükkan KIPTAS’in mülkiyetinde olan yerlerdi. Burayi satamayinca ihaleyle bir baskasina vermek istedi ve bunu da yapamadi" dedi.



"Mahkeme Ümraniye Belediyesini hakli gördü"

Tuncer, IBB’nin encümen karariyla burayi kiralamak istedigini, AK Partili meclis üyeleri olarak konuya müdahil olup satisi veya üçüncü bir sahsa kiralanmasini engellediklerini belirtti.

Spor tesisini 750 bin nüfuslu Ümraniye’nin hizmetine açtiklarini belirten Tuncer, ”Daha sonra bakti ki Ekrem Bey burada hakikaten pabuç pahali, Büyüksehir Belediyesi meclis üyelerinin bu noktada buraya müdahil oldugunu gördükten sonra burayi özel çocuklara, engelli çocuklarimiza bir spor kompleksi olarak yapma girisiminde bulundu. AK Partili meclis üyeleri olarak IBB’den 4 adet tasinmazin Ümraniye Belediyesine devrini istedik, bunlardan ikisini devraldik. Iki tane yer kaldi. Biri Muhammed Fatih Safitürk Kültür Merkezi, digeri de Yesil Vadi’nin içerisinde bulunan yüzme havuzu. Buralarin israr karariyla Ümraniye Belediyesine alinmasini istedik. Ekrem Bey bu kararimizi veto etti. Ikinci kez IBB Meclisine geldiginde israr karariyla biz buranin Ümraniye Belediyesine verilmesini çikarttik. Ekrem Bey de mahkemeye basvurdu. Mahkeme, Ümraniye Belediyesini hakli görerek Muhammed Fatih Safitürk Kültür Merkezi ve Yesil Vadi Yüzme Havuzu’nun Ümraniye Belediyesine verilmesi kararini uyguladi” diye konustu.



"Ümraniye’deki özel çocuklarimiz ayni sekilde buradan hizmet alacaktir"

IBB Meclisi CHP Grup Baskanvekili Tarik Balyali’nin IYI Parti Grup Baskanvekili ile bir süre önce gerçegi yansitmayan açiklamalarda bulundugunu iddia eden Tuncer, "Bugünkü bu açiklamamizin sebebi, gerek Ümraniye halkini aydinlatmak gerekse CHP ve IYI Parti’nin buradaki yalan yanlis enformasyonunu düzeltmektir. Ümraniye’deki özel çocuklarimiz ayni sekilde buradan hizmet alacaktir. Tarik Bey’in söyledigi gibi bir kesime hitap eden yer degil, 750 bin nüfuslu Ümraniye halkinin tamaminin buradan faydalanacagi bir yerdir. Bunlarin isi gücü AK Parti’ye çamur atmak, kendilerinin yapmis oldugu hiçbir is yok.’’ ifadelerini kullandi.

Tuncer, bugün itibariyla Muhammed Fatih Safitürk Kültür Merkezi ile Yesil Vadi’nin içerisindeki yüzme havuzunun encümen karariyla Ümraniye Belediyesine geçtigini de söyledi.

Devraldiklari spor tesisinin tarumar edildigini söyleyen Tuncer, “Meclis üyelerimiz ve Spor Müdürlügünden arkadaslarimizla buralari gezdigimizde buranin tarumar edildigini görmüs durumdayiz. Duvarlar sökülmüs, mutfak sökülmüs. Engelli vatandaslarimizin havuza inebilmesi için yapilan asansörü, prizleri sökmüsler. Tuvalet klozetlerini sökmüsler. Buradan sesleniyorum: Ekrem Bey sana tuvalet klozet kapagi lazimsa Ümraniye Belediyesi olarak biz sana bunu göndeririz. Buralardan sökmene, alip götürmene gerek yok. Biz burayi teslim alirken, kamu malina verilen zarardan dolayi da ilgilileriyle alakali dava açacagiz” diye sürdürdü. Açiklamasinin ardindan gazetecilere spor tesisini gezdiren Tuncer, yüzme havuzundan sökülen engelli asansörünün yerini, sökülen klozet kapaklari, dus basliklari ve mutfak dolaplarini gösterdi.

"Tesisi devretmek durumunda kaldik"

IBB Meclisi CHP Grup Baskanvekili Balyali ile IYI Parti Grup Baskanvekili Ibrahim Özkan da daha önce konuyla ilgili basin mensuplarina açiklamalarda bulunmustu. Balyali, mahkeme karari sonucunda tesisi ilçe belediyesine haksiz bir biçimde devretmek durumunda kaldiklarini iddia etmisti. IYI Parti Grup Baskanvekili Özkan ise "Mahkeme karari oldugu için tabii biz hukukun üzerine çikacak degiliz, alani devredecegiz." seklin konusmustu.
Kaynak: İHA