Bursa'nin Sahillerinin Su Kalitesi Açiklandi

Bursa sahillerinde Haziran ayinda yapilan tahlillerin ikinci tur sonuçlari açiklandi. 24 plaji bulunan Bursa’daki 8 plajin su kalitesi iyi, 9’u orta, 7’si ise kötü olarak belirlendi.

Bursa'nin Sahillerinin Su Kalitesi Açiklandi
Bursa Il Saglik Müdürlügü’nün açikladigi tahlil sonuçlarina göre Mudanya, Karacabey ve Gemlik ilçelerinin Marmara Denizi’ne olan kiyilari ile Iznik Gölü kiyisindaki plaj ve kamplarda yapilan Haziran ayi ikinci tur ölçümlerinde, 24 plajdan 8 plajda su kalitesinin iyi, 9 plajda orta, 7 plajda ise kötü oldugu belirlendi. Deniz suyu ölçüm sonuçlarina göre, Marmara Denizi’ne kiyisi bulunan Gemlik’te 8, Mudanya’da 9 ve Karacabey’de 3, Iznik Gölü kiyisinda ise 4 olmak üzere 24 kamp ve plajda tespitler yapildi.

Bu çerçevede 100 mililitrede bulunan bakteri sayisinin ’kilavuz ve zorunlu degerler’ olarak dikkate alindigi ölçümlerde parametrelerinin, 8 plajda kilavuz degerlerin altinda, 9 plajda kilavuz degerle zorunlu degerlerin arasinda, 7 plajda ise zorunlu degerlerin üzerinde oldugu tespit edildi.

Toplam sonuçlar kilavuz degerlerin altindaysa, "Iyi kalitede su (girilebilir)", kilavuz degerle zorunlu deger arasindaysa, "orta kalitede su (girilebilir)", zorunlu degerlerin üzerindeyse, "kötü kalitede su (girilemez)" degerlendirmesinin gerçeklestirildigi ölçümlerde Bursa’nin "iyi, orta ve kötü kalite" deniz suyuna sahip sahil ve plajlar söyle siralandi:

"Gemlik, iyi kalitede suya sahip plaji, Gemsaz Halk Plaji, Orta kalitede suya sahip plajlari, Narli Halk Plaji, Karacaali Gençlik Kampi ve Bursa Büyüksehir Belediyesi Kursunlu Kadinlar Plaji. Kötü kalitede suya sahip plajlari, Büyükkumla Halk Plaji, Bursa Büyüksehir Belediyesi Küçükkumla Halk Plaji, Hasanaga Kadinlar Plaji ve Bursa Büyüksehir Belediyesi Kumsaz Halk Plaji. Mudanya, iyi kalitede suya sahip plajlari, Altintas Halk Plaji ve Bursa Büyüksehir Belediyesi Eskel Halk Plaji. Orta kalitede suya sahip plajlari, Burgaz Halk Plaji, Coskunöz Halk Plaji, Kumyaka Halk Plaji ve Zeytinbagi Halk Plaji. Kötü kalitede suya sahip plajlari, Burgaz Altinkum Halk Plaji, Bursa Büyüksehir Belediyesi Egerce Halk Plaji ve Bursa Büyüksehir Belediyesi Mesudiye Halk Plaji. Karacabey iyi kalitede suya sahip plajlari, Yeniköy Halk Plaji, Malkara Halk Plaji ve Kursunlu Halk Plaji. Iznik ve Orhangazi iyi kalitede suya sahip plajlari, Inciralti mevki Halk Plaji ve Darka Tatil Köyü. Orta kalitede suya sahip plajlari, Göllüce Halk Plaji ve Orhangazi Halk Plaji."
Kaynak: İHA