Beyoglu'nda Araciyla Duraga Dalarak 2 Kisinin Ölümüne Neden Olan Saniga 22 Yil 6 Ay Hapis Talebi

Beyoglu’nda araciyla duraga dalarak 2 kisinin ölümüne 4 kisinin de yaralanmasina neden oldugu iddia edilen Ergün Gürdal hakkinda mütalaa açiklandi. Savcilik, Gürdal’in 22 yil 6 ay hapis cezasina çarptirilmasini talep etti.

Beyoglu’nda yolcularin bekledigi otobüs duragina hafif ticari araciyla dalarak 2 kisinin ölümüne, 4 kisinin de yaralanmasina neden oldugu iddia edilen Ergün Gürdal’in yargilanmasina devam edildi. Istanbul 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada tutuklu sanik Ergün Erdal ve taraf avukatlari hazir bulundu. Mahkemede beyanda bulunan müsteki avukati, “Sanigin epilepsi hastasi oldugu yönündeki iddialari suçtan kurtulmaya yöneliktir. Sanigin bu hastaliga sahip olduguna dair kat’i bir teshis bulunmamaktadir. Muhtemel kasttan cezalandirilmasini talep ediyoruz” dedi.



Sanigin yüzde 100 kusurlu oldugu aktarildi

Durusmada esasa iliskin mütalaasini açiklayan Cumhuriyet Savcisi, saniktan alinan kan örneginde uyusturucunun tespit edildigi ve Adli Tip Kurumu’ndan alinan raporda sanigin aldigi uyusturucu sonucunda emniyetli olarak araç kullanamayacaginin aktarildigini belirtti.

Açiklanan mütalaada, sanigin yüzde 100 kusurlu oldugu da kaydedildi.

22 yil 6 hapis cezasi talebi

Açiklanan mütalaada, sanik Ergün Gürdal’in ‘bilinçli taksirle öldürme’ suçundan 2 yil 8 aydan 22 yil 6 aya kadar hapis cezasina çarptirilmasi ve tutukluluk halinin devamina karar verilmesi talep edildi.

“Biri bu sekilde araç kullanman yasak deseydi kullanmazdim”

Sanik Gürdal, açiklanan mütalaanin ardindan yaptigi savunmada “50 yasindan sonra bu hastaliga yakalandim bilseydim arabayi kullanmazdim. Bugüne kadar hiçbir suçum yok. Biri bu sekilde araç kullanman yasak deseydi kullanmazdim. Uyusturucu ile ilgili olan degerlendirmeye de ‘kader alin yazisi’ diyorum, ayda yilda bir olan bir seydi. Pismanim içeri girdikten sonra 5-6 ay kendimi toparlayamadim. Mütalaaya karsi ayrica detayli savunma yapacagim, bu asamada tahliyeme karar verilsin” dedi.

Sanik Ergün Gürdal’in avukati mütalaaya karsi savunma yapabilmek için süre talep ederek sanigin suçu bilinci kapali olarak isledigini, bu sebeple eylemin muhtemel kast olarak degerlendirilemeyecegini söyledi.



Ara kararini açiklayan mahkeme heyeti, taraflarin mütalaaya karsi beyanda bulunabilmeleri için süre verilmesine ve sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmayi erteledi.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, Beyoglu’nda 3 Eylül 2021 günü, süpheli Ergün Gürdal’in sevk ve idaresinde bulunan 42 GD 748 plakali kamyonetin hakimiyetini kaybettigi ve otobüs duragina daldigi anlatildi.

Hazirlanan iddianamede, süpheli Gürdal’in kan örnegi üzerinde yapilan incelemede, süphelinin kaninda esrar maddesinin tespit edildigi kaydedildi. Süphelinin kullandigi uyusturucu madde etkisindeyken trafige çiktigi ve kendi kusuru ile kazaya mesuliyet verdigi aktarilan iddianamede, süphelinin ’taksirle birden fazla kisinin ölümüne ve yaralanmasina neden olmak’ suçundan 2 yil 8 aydan 22,5 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edildi.
Kaynak: İHA