Vatandas Yaz Aylarinda Hafif Ve Ince Tabanli Ayakkabilari Tercih Ediyor

Eskisehir’de ayakkabicilik yapan Yasin Toprakli, yaz mevsiminin gelmesiyle etkili olan sicak havalarda hafif ve ince tabanli bez ayakkabilarin daha çok tercih edildigini söyledi.

Vatandas Yaz Aylarinda Hafif Ve Ince Tabanli Ayakkabilari Tercih Ediyor
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte ülke genelinde sicak havalar etkili oldu. Son yillarin en sicak yaz aylarinda bunalmamak için daha ince giysilere yönelen vatandaslar, ayakkabi tercihlerini de degistirdi. Eskisehir’de ayakkabicilik yapan Yasin Toprakli, hafif ve ince tabanli bez ayakkabilara yogun ilgi gösterildigini belirtirken, deri ve nubuk ayakkabilarin bez kadar tercih edilmedigini aktardi. Bez ayakkabilarin çabuk yirtildigina ve hava almadigina dikkat çeken Toprakli, müsterilere daha saglikli oldugu bilinen deri ayakkabilari tavsiye ettiklerini dile getirdi.

“Genel olarak bez ayakkabilar tercih ediliyor ancak biz deriyi öneriyoruz”

Eskisehir’de uzun yillardir ayakkabicilik yapan Yasin Toprakli, yaz aylarinda bez ayakkabilarin deri ve nubuk ayakkabilara göre daha fazla tercih edildigini ifade etti.

Saglikli ve uzun ömürlü kullanim için deri ayakkabilarin daha iyi oldugunu düsünen Toprakli, “Poli, eva ve faylon tabanlar hafif taban diye geçer. Kislik taban agir oluyor. Dolayisiyla yaz sicaklarinda ince tabanli ayakkabilar kullanilmasini öneriyoruz. Genel olarak bez ayakkabilar tercih ediliyor ancak biz deriyi öneriyoruz. Çünkü deri ayakkabi daha sagliklidir. Hava alir ve yipranmasi kolay olmaz. Bezler ise çabuk yirtiliyor. Derilerde öyle bir durum yasanmaz. Fiyatlarimiz ise 750 ile bin 500 lira arasinda degisiyor” dedi.

Kaynak: İHA