Tur Minibüsü Tira Arkadan Çarpti Açiklamasi 2 Ölü, 6'Si Agir 10 Turist Yarali

Antalya’nin Alanya ilçesinde havalimanina turistleri götüren tur minibüsünün duran tira arkadan çarpmasi sonucu meydana gelen kazada minibüsün sürücüsü ve Ukraynali tur rehberi yasamini yitirdi. Kazada Kazakistanli 12 turistten 6’si agir olmak üzere 10 turist yaralandi.

Tur Minibüsü Tira Arkadan Çarpti Açiklamasi 2 Ölü, 6'Si Agir 10 Turist Yarali
Kaza; Alanya-Manavgat D-400 karayolunda sabaha yakin meydana geldi. Alinan bilgiye göre, Alanya istikametinden Manavgat istikametine seyir halindeki Mevlüt Otuzoglu’nun kullandigi 07 K 0848 plakali tur minibüsü, durmakta olan Ümit Pardi’nin kullandigi 34 AHB 093 dorse plakali tira arkadan çarpti.

Tur minibüsünün ön kisminin tirin altina girerek hurdaya döndügü kazada tur minibüsünün sürücüsü Mevlüt Otuzoglu (48) ve ön koltukta yolculuk yapan Ukraynali rehber Diana Volutska (26) araç içerisinde sikisarak feci sekilde can verdi. Minibüste bulunan ve Antalya Havalimanina gitmekte olan Kazakistan uyruklu 12 turistten 6’si agir olmak üzere 10 kisi yaralandi.

Kazanin ardindan olay yerine çok sayida ambulans, jandarma, trafik, Antalya Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi Alanya birimine bagli itfaiye ve kurtarma ekibi sevk edildi. Yaralilar, 112 saglik ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardindan Manavgat ve Alanya’da bulunan hastanelere kaldirildi.

05.00’da havalimanina gidiyordu

Kazayi duyarak olay yerine gelen bir tur minibüsü sürücüsü, kaza yapan Mevlüt Otuzoglu’nu teshis ettikten sonra, gece 24.00’da Antalya Havalimani’ndan birlikte yolcu aldiklarini, saat 02.00’ye kadar bu yolculari otellerine dagittiktan sonra araci temizledigini, 05.00 siralarinda yeniden otellerden yolcu toplayarak Antalya Havalimanina gitmekte oldugunu dile getirdi.

Yarali turist çantasini almadan ambulansa binmedi

Diger taraftan 9 yarali ambulanslarla hastanelere götürülürken, basindan yaralanan ve sürekli kan akan bir Kazak turist, saglik ekiplerinin ve diger görevlilerin tüm çabalarina ragmen ambulansa binerek hastaneye gitmeyi kabul etmedi. Kaldirimda oturan ve saglik ekiplerinin burada müdahalede bulundugu Kazak turist, yaklasik 30 dakikalik çabanin ardindan yaninda bulunan ve kazayi yaralanmadan atlatan kizi ve oglunun çantalarla jandarma aracina alinmasinin ardindan ambulansa binerek hastaneye gitmeyi kabul etti.
Kaynak: İHA