Kusadasi'nda Lezzet, Eglence, Müzik Ve Sanat Sokakta Hayat Buldu

Türkiye’nin ilk ve tek tematik sokak festivali olan Kusadasi Sokak Festivali’nin ikinci gününde de büyük bir cosku yasandi.

Kusadasi'nda Lezzet, Eglence, Müzik Ve Sanat Sokakta Hayat Buldu


Festival çerçevesinde dünyanin dört bir yanindan gelen müzisyen, performans sanatçilari, ünlü seflerin hazirladigi yöresel lezzetler ve daha birçok etkinlikle, izleyenlere hafizalardan silinmeyecek deneyimler sundu. Türkiye’nin “sokak” konsepti ile düzenlenen ilk tematik festivali olan Kusadasi Sokak Festivali ile kentin 9 farkli noktasinda kurulan sahneler eglencenin adresi oldu. Gün boyunca Samos Müzik ve Dans Grubu, Rumeli Bandosu, Kusadasi Roman Bandosu, Aslihan Parlak, Ege Kabalak Modern Meczup, Melih Gezmen ve Mete Çiftçi, Pandomim, Grafiti Wall, Ada Art Resim Atölyesi, Çinar Köy Zeybek ekibi, Aydin Büyüksehir Belediyesi Kadin Efeler, Let’s Swing, Pinions, Armillaria gruplari vatandaslara unutulmaz anlar yasatti. Zaman zaman gösteri gruplarina da eslik eden vatandaslar renkli görüntüler olusturdu. Kasim Yaman Parki’nda çocuklar için düzenlenen etkinlikler ise festival coskusunu iyice artirdi.

Üç tenordan muhtesem performans

Festivalin ikinci gününde Ismail Cem Dostluk ve Baris Meydani’nda Türkiye’nin en basarili tenorlarindan Murat Karahan, Efe Kislali ve Hakan Aysev, “3 Tenor” isimli bir konserle sahne aldi. 30 kisiden olusan senfoni orkestrasi esliginde düzenlenen konserde seçkin bir repertuvar seslendiren ünlü tenorlar Kusadasi Sokak Festivali’nde bulunmaktan dolayi büyük mutluluk duyduklarini ifade ettiler. Konseri KUSAV Baskani Levent Köylü ve Ayhan Sicimoglu ile birlikte izleyen Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel ise festivale katilan herkese tesekkür etti. Yaklasik 5 bin kisinin izledigi konserde alana sigmayan vatandaslar da kaldirim ve yeni belediye binasinin bahçesinden konseri dinledi.
Kaynak: İHA