Danimarka, Kur'an-I Kerim'e Yönelik Saldirilari Engellemek Için Yasal Yollar Arayacak

Danimarka Disisleri Bakani Lars Lokke Rasmussen, Danimarka hükümetinin Kur’an-i Kerim’e yönelik saldirilari önlemek için yasal yollar arayacagini aktardi.



Danimarka ve Isveç’te Kur’an-i Kerim’e yönelik saldirilar devam ederken, Danimarka Disisleri Bakani Lars Lokke Rasmussen, Danimarka hükümetinin Kur’an-i Kerim’e yönelik saldirilari önlemek için yasal yollar arayacagini aktardi.

Rasmussen yaptigi açiklamada, "Yakma olaylari, birkaç kisi tarafindan gerçeklestirilen son derece saldirgan ve pervasiz eylemlerdir. Bu birkaç kisi, Danimarka toplumunun üzerine insa edildigi degerleri temsil etmiyor. Danimarka hükümeti bu nedenle, örnegin diger ülkelerin, kültürlerin ve dinlerin asagilandigi ve bunun Danimarka için, özellikle de güvenlik açisindan önemli olumsuz sonuçlari olabilecegi özel durumlara müdahale etme ihtimallerini arastiracak.” dedi.

Rasmussen, bu konuda alinacak tedbirlerin anayasal olarak korunan ifade özgürlügü çerçevesinde ve Danimarka’da ifade özgürlügünün çok genis bir kapsama sahip oldugu gerçegini degistirmeyecek sekilde yapilmasi gerektigini ileri sürdü.

Danimarka ve Isveç’te aralarinda Türkiye Büyükelçiliginin de bulundugu çok sayida ülkenin büyükelçilikleri önünde Kur’an-i Kerim atese verilmisti.
Kaynak: İHA