Baskan Büyükkiliç, 'Kayseri Kariyer' Ve 'Üniversite Tanitim Ve Tercih Danismanligi' Stantlarini Ziyaret Etti

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç; Büyüksehir Belediyesi tarafindan tarihi Kayseri Kalesi içerisine kurulan, is arayan ve isverenin bulusturuldugu platform ’Kayseri Kariyer’ ve ’Üniversite Tanitim ve Tercih Danismanligi’ stantlarini ziyaret ederek, vatandas ve gençlerle bir araya geldi.

Baskan Büyükkiliç, 'Kayseri Kariyer' Ve 'Üniversite Tanitim Ve Tercih Danismanligi' Stantlarini Ziyaret Etti
Kayseri Büyüksehir Belediyesi ‘ögrenci dostu’ hizmet anlayisiyla hizmetlerine devam ediyor. Bu çerçevede Büyüksehir Belediyesi KAYMEK tarafindan Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) sonuçlarina göre tercih yapacak gençlere dogru bir tercih yapmalari için tarihi Kayseri Kalesi içerisine ücretsiz tercih danismanligi ve rehberlik hizmeti veriliyor. Her zaman gençlerin yanina yer alan ve Kayseri’nin genç ve ögrenci dostu bir sehir oldugunu ifade eden Baskan Büyükkiliç, ögrencilerin YKS tercih zamanlarinda da onlari yalniz birakmadi. Baskan Büyükkiliç, ’Kayseri Kariyer’ ve ’Üniversite Tanitim ve Tercih Danismanligi’ stantlarini ziyaret ederek, vatandaslarla ve gençlerle bir araya geldi. Üniversite hayallerine bir adim daha yaklasan gençlere ögütlerde bulunan Baskan Büyükkiliç; “YKS sinavlarina giren ögrencilerimizi tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum. Aldiklari puanlarini en güzel sekilde degerlendirecek bir çalisma yapmalarini temenni ediyorum. Su anda Büyüksehir Belediyesi olarak, ögrencilerimize yardimci olabilmek adina Cumhuriyet Meydanimizdaki tarihi Kayseri Kalesi içerisinde ve ayni zamanda Kayseri Park’in içerisinde olmak üzere iki yerde KAYMEK vasitasiyla, uzmanlarimizin marifetiyle ögrencilerimizi yol ve yön göstericisi yaklasimlarda bulunuyoruz. Amacimiz onlari arzu ettikleri istikamete yönlendirmek ve saglikli bir sekilde basvurularini yaptirip, yerlesmelerini saglamak. Hayatin bundan ibaret olmadigini bilmelerini tavsiye ederim. Insallah gönüllere göre yerlesmelerini temenni ederim” seklinde konustu.

Aileleri tebrik eden ve ögrencilere basarilar dileyen Baskan Büyükkiliç, “Arzu ettikleri istikamette puanlar gelmediyse daha sonra tekrar yeniliyorlar. Önemli olan eldeki veriyi en saglikli sekilde nasil kullanirim çalismasini yapmak. Iste Büyüksehir Belediyesi’nin yapmis oldugu çalisma bunlardan birisi. Aileleri tebrik ediyor, yavrularimiza basarilar diliyorum. Büyüksehir Belediyesi’nin KAYMEK ekibine de yapmis oldugu önemli ve anlamli çalismadan ötürü tesekkür ediyorum” dedi.

Baskan Büyükkiliç, üniversitelerin tanitimlarinin bulundugu kataloglari incelerken diger yandan KAYMEK uzmanlarindan da bilgi alarak, gençlerle sohbet etti. Öte yandan Baskan Büyükkiliç, Kayseri Kariyer Merkezi standini da gezerek, bilgiler aldi.
Kaynak: İHA