Arnavutköy'de Bakanlik Destekli Projeye Yogun Ilgi Açiklamasi Kadinlar Yetistiriyor, Vatandas Topluyor

Arnavutköy’ün Dursunköy Mahallesi’nde vatandaslar istedikleri sebzeleri tarlaya giderek topluyor. Dalindan sebze yemeye hasret kalmis Istanbullular tarlaya akin ederken, yasanan yogunluk dron ile havadan görüntülendi. Tarim ve Orman Bakanligi’nin da destekledigi projede, emekçi kadinlarin yil boyu yetistirdigi ürünler topraktan direkt vatandasa ulasiyor.

Arnavutköy'de Bakanlik Destekli Projeye Yogun Ilgi Açiklamasi Kadinlar Yetistiriyor, Vatandas Topluyor
Arnavutköy’de Istanbul Havalimani’nin yani basinda bulunan Dursunköy’de Tarim ve Orman Bakanligi’nin destekledigi proje ile geçimini çiftçilik ile saglayan kadinlarin yil boyu ekimini ve bakimini yaptigi ürünler, sezonu geldiginde vatandasla direkt bulusuyor. Vatandaslar satin almak istedikleri ürünleri tarlada kendisi topluyor ve ürünler market ile ayni fiyata, kimi zaman daha ucuza satiliyor. Istanbul’da dogal ürünlere hasret kalmis vatandaslar ve havalimanina gelen turistler ürünlere yogun ilgi gösteriyor.

Çiftçi kadinlar eglenerek yetistiriyor, vatandas dalindan organik topluyor

Geçimini çiftçilik ile saglayan kadinlarin yil boyunca emek harcayarak ekimini ve bakimini yaptigi ürünler araci olmadan direkt vatandasla bulusuyor. Çiftçiler bahçede çalisirken türküler söyleyip eglenerek islerini sevgiyle yapiyor. Tarlada çalisan çiftçilerden Hüsne Dogan, "Domates buduyoruz, çapa yapiyoruz, burada çalisiyoruz. Ürünleri topluyor vatandaslar, biz hazirligini yapiyoruz. Biber, patlican, domates var burada. En güzel duygu tarlada çalisip yetistirip yiyebilmek gerçekten. Gelen aileler de çok memnun kaliyorlar. Fiyatlar da marketle ayni denilebilir" dedi.

Tarladan ürün toplayan Atif Hakyolu ise, "Istanbul’da böyle islerin olmasi harika. Devamli geldigim yer, gözümle görerek toplayarak aliyorum ve lezzetli, memnunum da. Kendim ekmis, kendi bahçemde topluyormus gibi hissediyorum. Ilaçsiz, katkisiz ve organik. Gelmek isteyenlere tavsiye ederim. Günümüzde marketlerden alisveris yaptigimiz için çocuklarimiz bilmiyor böyle organik mahsulleri. O yüzden bahçeden toplamayi ögretmek amaciyla yanimizda getiriyoruz. Fiyatlar burada ülke ekonomisine göre normal. Gelmek isteyen insanlar buyursun, tavsiye ederim" ifadelerini kullandi.

Fedai Ceylan ise, "Kendim de ilgileniyorum en güzeli dalindan koparip alabilmek, bu hissi yasayabilmek, tavsiye ediyorum gerçekten. Marketten alinan domates ile bunun arasinda ciddi fark var. Emegi geçen herkese tesekkür etmek lazim. Hafta sonu da olsa gelip birkaç saat vakit geçirmek harika. Direkt üreticiden tüketiciye giden bir yol. Çok fazla bir fiyat farki yok" seklinde konustu.

Kaynak: İHA