100 Ülkenin Katildigi Festival Rio Karnavali'ni Aratmadi

Büyükçekmece Belediyesi tarafindan 24’üncüsü düzenlenen Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin kortej yürüyüsü görsel bir sölen yasatti.

100 Ülkenin Katildigi Festival Rio Karnavali'ni Aratmadi
Kortej yürüyüsüne 100 ülkeden gelen bin 550 kültür sanat elçisi ülkelerinin geleneksel kiyafetleri ile katilirken, binlerce Büyükçekmeceli ise kendi tasarladiklari kostümler ile katildi.

Kore, Güney Afrika, Macaristan, Meksika, Sili, Polonya, Rusya, Ukrayna, Bolivya, Hindistan, Kazakistan, Polonya, Kosta Rika gibi dünyanin dört bir yanindan insanlarin katildigi Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali için gelen dansçilarin kortej sirasinda ortaya koyduklari performans büyük begeni topladi. Albatros Sahili’nde baslayan korteje yol boyunca ilçe esnafi da konfeti ve havai fisekler ile destek verdi. Büyükçekmeceli balikçilarin da denizden tekneleri ile korteje destek vermeleri coskuyu daha da arttirdi. Kortej yürüyüsü Büyükçekmece Kent Meydani’nda son buldu. Büyükçekmece Belediye Baskani Hasan Akgün, esi Hatice Akgün ile birlikte katildigi yürüyüste vatandaslara karanfil dagitarak, 5 Agustos tarihine kadar sürecek olan festivale davet etti. KKTC Lapta Alsancak Çamlibel Belediye Baskani Firat Ataser, Istanbul Büyüksehir Belediyesi Saglik Daire Baskani Dr. Önder Yüksel Eryigit, 24. Dönem Milletvekili Süleyman Çelebi, Dünya Halk Danslari Federasyonu Ikinci Baskani Gürhan Ozanoglu ve belediye meclis üyeleri de festivale katilarak vatandaslari selamladi. Kortej yürüyüsü sonunda sevilen sanatçi Irem Derici sarkilariyla katilimcilara unutulmaz bir gece yasatti. Festival yaklasik bir hafta boyunca 100 ülkeden gelen dans gruplarinin gösterileri, konserler ve çesitli etkinliklerle devam edecek.

“Dünya festivali unvani almak da Büyükçekmece’ye kutlu olsun”

Büyükçekmece Belediye Baskani Akgün, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yil törenleri ile 24. Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivalimizi birlestirince muazzam bir festival ortaya çikti. Muazzam bir dünya kültür ve sanat bulusmasi ortaya çikti. Çünkü dünyada bir festivale ilk defa ayni anda 100 devletin temsilcileri katiliyor. Su anda hepsi arkamizda gösterilerini yapiyorlar. Yaklasik bir buçuk saat sonra Büyükçekmece Belediyesi’nin önüne ulasacagiz. Büyük alanda Cumhuriyet Meydani’nda bir konserle bu geceyi sonuçlandiracagiz. Festivalde kültür ve sanat faaliyetleri çok yüksek düzeyde devam ediyor. Heykeltiraslar, Dünya El Sanatlari Sempozyumu, Dünya Halk Danslari Yarismasi, Dünya Kukla Sergisi, 5 bin 800 fotograf sanatçisinin katildigi Dünya Fotograf Yarismasi, Türk yemekleri tanitimi. Inanilmaz bir kültür etkinligi, senligi yasiyoruz. Uluslararasi Festivaller Birligi de ’Bunun altindan nasil kalkiyorsunuz, simdiden sizi tebrik ediyoruz. Dünyada bugüne kadar hiçbir festivale biz 100 ülkeden katildigina sahit olmadik. En büyük ödülü hak ettiniz’ dediler. Bütün Istanbul halkimizi, sanatseverleri, Büyükçekmece ailemi Büyükçekmece Festivali’ndeki etkinlikleri, zenginlikleri, sergileri izlemeye davet ediyorum. Her sey bedava. Festivalimiz hayirli olsun. Dünya festivali unvani almak da Büyükçekmece’ye kutlu olsun.’’
Kaynak: İHA