Türkiye Birincisi Olarak Kazandigi Hacettepe'yi Birakmak Zorunda Kalan 28 Subat Magdurunun Azim Dolu Hikayesi

Elazig’da yasayan Selman Kaya, 1999 yilinda girdigi üniversite sinavinda Türkiye birincisi olarak Hacettepe Üniversitesi Eczacilik Bölümü’nü kazandi. O dönem gözleri yüzde 25 oraninda gören Kaya, 28 Subat döneminde babasinin kilik kiyafeti yüzünden ameliyatinin yarida birakildigini ve gözlerini kaybettigini belirtti. Okulu birakmak zorunda kalan ve daha sonra ilahiyat okuyarak EKPSS’de 97 puan alan Kaya, memur oldu ve 4 kitap yazdi.

Türkiye Birincisi Olarak Kazandigi Hacettepe'yi Birakmak Zorunda Kalan 28 Subat Magdurunun Azim Dolu Hikayesi
Elazig’da yasayan 5 çocuklu ailenin 3’üncü çocugu olan 43 yasindaki Ilahiyatçi Yazar Selman Kaya, 1999 yilinda girdigi üniversite sinavinda Türkiye birincisi olarak Hacettepe Üniversitesi Eczacilik Bölümü’nü kazandi. O dönem sag gözünde yüzde 25, sol gözünde ise yüzde 15 oraninda görme kabiliyeti olan Kaya, üniversite hastanesinde tedavi oldu. 28 Subat döneminde babasinin kilik kiyafetinden dolayi tedavisi yarim birakilinca görme kaybinin yüzde yüze ulastigini belirten Kaya, bölümü birakmak zorunda kaldi. Yaklasik 18 yil boyunca babasinin da destekleriyle tedavi olmak için hastane hastane gezen Kaya’nin gözleri tamamen kapatildi. Azmin en güzel örneklerine imza atan Kaya, bu süreçte Firat Üniversitesi Ilahiyat Fakültesini okuyarak mezun oldu ve 2013 yilinda girdigi EKPSS’de 97 puan alarak 60 bin kisi arasinda 105’inci oldu. Memur olarak yaklasik 5 yildir Elazig Ruh Sagligi ve Hastaliklari Hastanesi’nde çalisan Kaya, ayrica Nuru’l Kamer, Ayin Nuru, Ashab-i Kiram’in Fazileti ve Aralarindaki Ihtilafin Degerlendirmesi ile Seyyah kitaplarini da yazarak okuyucularla bulusturdu.

28 Subat döneminde yasadigi zorlu süreci anlatan Selman Kaya, “Ilk olarak Hacettepe Eczacilik Fakültesi’ni kazandim. Ancak gözlerimi kaybettigim için oradaki ögrenimimi devam ettiremedim. O noktada tedavi yarida birakildi. Ayni zamanda babamin kiyafetinden dolayi 28 Subat süreci magduruyum. Sonrasinda Ilahiyat Fakültesini okudum ve bu bölümden mezun oldum. 4 adet kitabim çikti. Birinci kitabimi çocukluk arkadasimdan yardim alarak yazdim. Daha sonraki kitaplarimi, bilgisayar kullanmaya basladigim için ekran okuma programi araciligiyla yazmaya basladim” dedi.

28 Subat magdurlarindan birisi oldugunu dile getiren Kaya, “Tedavi yarim birakilmadan önce sag gözümde yüzde 25, sol gözümde yüzde 15 oraninda görme vardi. Üniversite sürecine kadar bu sekilde okumustum. Tedavi yarim birakilinca görme tamamen kayboldu. Korneanin delinmesine karsi gözlerim kapatildi. Eczacilik kazandigim sinavda Türkiye engelliler arasinda birinci olmustum. EKPSS’de ise 97 puan alarak 60 bin kisi arasinda 105’inci oldum. Böylece memuriyet hayatim da baslamis oldu” dedi.

Baba Hasan Kaya ise tedavi sürecinin yaklasik 18 yil sürdügünü ancak zamaninda müdahale yapilmadigi için oglunun gözlerinin kapatilmasi gerektigini dile getirdi.
Kaynak: İHA