Tam Tarihleri Bilinmiyor, Turizme Kazandirilmayi Bekliyor

Sivas’in Gemerek ilçesi Çepni kasabasinda yer alan ve tam olarak yapim tarihi bilinmeyen hamamlar turizme kazandirilmayi bekliyor.

Tam Tarihleri Bilinmiyor, Turizme Kazandirilmayi Bekliyor
Gemerek ilçesine uzakligi 21 kilometre olan Çepni kasabasi içerisinde bulundurdugu tarihi hamamlar ile dikkat çekiyor. Günümüzde adeta yikik halde bulunan Mahmut Aga ve Dervis Aga hamamlarinin Roma döneminden kaldigi düsünülüyor. Kasaba sakinleri yapim tarihleri tam olarak bilinmeyen hamamlarin, restore edilerek turizme kazandirilmasini istiyor.

"Koruma kurulu tarafindan korumaya alindilar"

Eski Çepni Belediye Baskani ve Emekli Ögretmen Murat Uçar, hamamlarin kazandirilmasi gerektigini söyleyerek, “Romalilar döneminden kalma ayakta olan iki tane ama gerçekte ikiden daha fazla hamam yerleri oldugunu söylenir. Ayakta olan iki tane hamam var. Bu hamamlardan birisi hemen caminin yakininda. Aslinda bir rivayete göre orada isinan su pöhrek denilen borular vardi, o borularla sicak suyun camiye kadar geldigi söylenir. Cami lojmanlarinin o sicak sudan sicak suyu kullandiklari söylenir. Bu hamam Dervis Aga hamami. Caminin yakinindaki olanin adi Mahmut Aga Hamami. O’nun da Romalilar döneminden kaldigi söylenir. Su anda ayakta olan Bu her iki hamam koruma kurulu tarafindan korumaya alindi. Birinci derecede sit alani içerisinde oldugunun kararini aldirdik. Eger kaynak bulunur buralar da tarihe kazandirilirsa hem Çepni için hem Gemerek için Sivas için önemli tarihi degerler sayfasina girmis olur” dedi.

Kaynak: İHA