Siemens Hizli Sarj Istasyonu SICHARGE D Ile Yenilikçi Kullanimi Deneyimi Sunuyor

Siemens’in 2023 IF Design Award’a layik görülen yeni hizli sarj istasyonu SICHARGE D, 300 kW’a varan ölçeklenebilir ve yüksek sarj gücünün yani sira dinamik güç paylasimi ile de öne çikiyor.

Siemens Hizli Sarj Istasyonu SICHARGE D Ile Yenilikçi Kullanimi Deneyimi Sunuyor
Siemens Akilli Altyapilar, piyasadaki en etkili dogrudan akimla çalisan hizli sarj istasyonu SICHARGE D ile elektrikli araç altyapisinin gelisimine önemli bir katki sagliyor.

Yapilan sirket açiklamasina göre, 1000 V’a varan voltaj araligi ve 300 kW’a kadar ölçeklenebilir sarj gücü sunan SICHARGE D sistemi, operasyonel maliyetleri ve sarj süresini kayda deger oranda azaltiyor. Siemens Akilli Altyapilar tarafindan gelistirilen bu yenilikçi çözüm, yüksek güç akisi ve verimlilik sunuyor. Otoyol ve sehirlerde kullanima uygun olacak sekilde tasarlanan SICHARGE D’nin iki adet dogru akim (DC) hizli sarj soketi ve bir adet istege bagli alternatif akim sarj (AC) soketi bulunuyor. 24 inçlik entegre ekraniyla son derece kullanici dostu bir ürün olan SICHARGE D, sarj gücünü otomatik dagitimi yaparak en hizli sekilde sarj islemini tamamlayabiliyor. Ölçeklenebilir ve kompakt tasarimi sayesinde, bes adet sarj soketi ile de hizmet verebilecek sekilde genisletilebiliyor.

Ayni anda üç araç birden sarj edilebiliyor

Sorunsuz bir kullanici deneyimi sunan SICHARGE D ile ayni anda üç araç birden sarj edilebiliyor, ek Dispenser ile de araç sayisi 5’e kadar çikabiliyor. Kurulum karmasikligi olusturmayan bu sistem, sarj gücünün soketler arasinda dinamik bir sekilde paylastirilmasina da imkan veriyor. Sistem, her bir bagli elektrikli aracin güç gereksinimini es zamanli olarak karsilarken sarj sürecini de ilgili aracin pil teknolojisine adapte ediyor. Böylelikle, sarj için gereken maksimum güç manuel bir müdahaleye gerek olmaksizin tüm bagli araçlara ayni anda ulasabiliyor.

Gelecekteki gelismelere de hazir ve uyumlu olan bu etkili ve hizli sarj istasyonunun mevcut sürümü, dogru akim (DC) soketlerinde 500A’e kadar saglayabiliyor. Sarj süresini 15 dakikaya kadar düsüren, kompakt yapisi ile yerden tasarruf saglayan bu sistem küresel CO2 hedeflerine de katkida bulunuyor. 2023 IF Design Award ile ödüllendirilen yüksek güçlü hizli sarj istasyonu SICHARGE D, yüzde 96’lik maksimum verimlilik degeriyle de piyasadaki en yüksek oranlardan birini sunuyor.

Siemens Akilli Altyapilar e-Mobility Türkiye Lideri Rifki Çolak, yaptigi degerlendirmede yükseltilebilirlik ve dinamik sarj özellikleriyle öne çikan SICHARGE D’nin e-mobilite’nin gelecegini destekleyen çok büyük bir adim oldugunu belirterek sözlerini söyle sürdürdü: “Önümüzdeki dönemde müsterilerimize sundugumuz özelliklerin sayisini da artirmayi hedefliyoruz. Müsterilerimiz SICHARGE D ile gerekli sarj seçenekleri sayisinin artisi veya sarj hizlarinin yükselmesi gibi faydalar elde edecekler. Ayni zamanda SICHARGE D piyasada halihazirda mevcut en verimli hizli sarji sagliyor, bu da sürdürülebilir bir ulasimi saglamada azalan kaynaklarin dikkatli kullanimi açisindan da önem tasiyor.”
Kaynak: İHA