Mersin'de Ücretsiz Basketbol Kurslariyla, Alt Yapiya Sporcu Yetisiyor

İçel Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi bünyesinde verilen basketbol kurslarinin yaz döneminde de devam ettigi ve alt yapiya sporcu yetistirdigi bildirildi.

Mersin'de Ücretsiz Basketbol Kurslariyla, Alt Yapiya Sporcu Yetisiyor
Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’ne bagli olarak görev yapan basketbol antrenörü Ihsan Keskin, kurslarin yaz-kis devam ettigini söyledi.

Ögrencilere basketbol temel egitimi verdiklerini ifade eden Keskin, “2007 ve 2015 dogumlular arasinda su an 120 kayitli ögrencimiz var. Çocuklarimiz burada sadece basketbol degil, spor yapma aliskanligi da kazaniyorlar. Burada paylasmayi, yardimlasmayi da ögreniyorlar. Ayni zamanda ve en önemlisi kötü çevre, kötü aliskanliklardan uzak kalmak için spor çevresi olusturuyorlar. Akdeniz Bölgesinin en güzel basketbol sahasinda antrenman yapiyorlar” dedi.

Antrenmanlarin pazartesi, sali ve persembe günleri yapildigini dile getiren Keskin, “Çalismalarimiz yaz boyunca devam edecek. Okullar açildiktan sonra da cumartesi ve pazar günlerine dönüs yapacagiz” diye konustu.

Hedeflerinin büyüksehir belediyesinin altyapisina da oyuncu yetistirmek ve iyi birer basketbolcu olmalarini saglamak oldugunu belirten Keskin, “Daha önce İçel Büyüksehir Belediyesinin altyapisindan yetisip, milli takim kampina çagirilan çok sporcumuz oldu” ifadelerini kullandi.

Basketbol kursuna severek katildigini ve ileride iyi noktalara gelmek istedigini dile getiren Tülay Yildirimcan ise “Sürekli antrenman yaptigimiz için çok egleniyorum. Güzel geçiyor. Arkadaslarim da oldugu için sosyallesmis oluyorum. Yaklasik 2,5 aydir basketbol kursuna geliyorum. Spor yapmak isteyenler için kursun ücretsiz olmasi da çok iyi. Ileride milli sporcu olmak istiyorum” seklinde konustu.

1,5 yildir basketbol kursuna geldigini aktaran Ali Engin Belice de, “Evde olmak yerine burada basketbol oynamayi seviyorum. Bize bu imkanlari sundugu için baskanimiza tesekkür ederiz. Bu kurs olmasaydi ya evde olurdum ya da disaridaki sahalara gidip orada çalisirdim. Burada hocamla daha iyi çalisiyorum. Arkadaslarim da var. Hem egleniyorum hem de basketbol oynuyorum. NBA’de oynamayi çok istiyorum, bunun için çabalayacagim” dedi.

Kaynak: İHA