Cazibe Merkezi Olacak Projede Çalismalar Yüzde 35 Seviyesine Ulasti

Darica Millet Bahçesi 3. Etap proje çalismalarinda ilerleme orani yüzde 35 seviyesine ulasti. 180 dönümlük arazi üzerinde projelendirilen Darica Millet Bahçesi 3. etabin önemli ayagi olan Millet Kiraathanesi ise giderek sekilleniyor.

Cazibe Merkezi Olacak Projede Çalismalar Yüzde 35 Seviyesine Ulasti


Insa ettigi millet bahçeleriyle Kocaeli’ni daha yesil ve daha çok nefes alan bir kente dönüstürmeyi amaçlayan büyüksehir belediyesi, 3. Etap projesi ile daha da genisleyecek olan Darica Millet Bahçesi’nde durmaksizin çalismaya devam ediyor. Bu baglamda büyüksehirin ilk olarak Darica’da hizmete açtigi Millet Bahçesi, Gebze bölgesinde yasayan vatandaslar için nefes ve etkinlik alani oluyor. Vaktini açik havada degerlendirmek isteyenler, deniz manzarali oturma alanlarinda piknik yapma imkani bulurken, yürüyüs parkuru ve dinlenme alanlari ile de dogayla iç içe bir gün geçiriyor. Büyüksehir, yesille mavinin bulustugu Darica Millet Bahçesi’nde vatandasin sosyal yasam alan ihtiyacini artiriyor. Sehit Er Gökhan Hüseyinoglu Sahil Parki ile baslayan, 2. etabiyla da Darica ile Eskihisar’i sahilden birlestiren Darica Millet Bahçesi, büyüksehirin 3. etap projesiyle cazibesine cazibe katacak. Park ve Bahçeler Dairesi Baskanligi’nin kontrolünde devam eden çalismalarda isin ilerleme orani yüzde 35 seviyesine ulasti. 180 dönümlük arazi üzerinde projelendirilen Darica Millet Bahçesi 3. etabin önemli bir ayagi olan Millet Kiraathanesi ise giderek sekilleniyor. Darica Millet Bahçesi 3. Etap projesinde Millet Kiraathanesi ve meydani, giris ve karsilama meydanindaki yansima havuzlari ve dinlenme alanlari, Türk Islam bahçesi, koku bahçesi, gülistan, oturma alanlari, yürüyüs yollari, bisiklet yollari, dinlenme alanlari olacak.

Kitap okumanin adresi olacak

3 bin 260 metrekare alanda hizmet verecek Millet Kiraathanesi ise 7’den 70’e herkesin dogayla bas basa kitap okudugu yer olacak. Buna göre 300 kisilik yetiskin kütüphanesi, 80 kisilik çocuk kütüphanesi, 160 kisilik çok amaçli salon, kafeterya, toplanti salonu, workshop alani ve açik hava kitap okuma alanlari Millet Kiraathanesi’nde bulunacak. Büyüksehir, Darica Millet Bahçesi’nde trafigin rahatlamasi için otopark sayisini da artiriyor. Millet Kiraathanesinin hemen yanina 227 araç kapasiteli otopark insa eden Fen Isleri Dairesi Baskanligi ekipleri, 900 ve 100 araçlik olmak üzere iki ayri noktaya daha otopark alani hazirliyor. Çalisma dahilinde 4 kilometrelik yeni yol da insa eden büyüksehir ekipleri böylece sürüs konforunu ve güvenligini artirmis oldu.
Kaynak: İHA