Büyüksehir'in Belediyesi'nden Sicak Günlerde 'Yesil Doku' Için Önlemler

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, son günlerde yasanan yüksek sicakliklarda, park, bahçe ve yesil alanlardaki bitkilerin zarar görmemesi ve kentin estetiginin bozulmamasi için gerekli önlemleri aliyor.

Büyüksehir'in Belediyesi'nden Sicak Günlerde 'Yesil Doku' Için Önlemler


Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç yönetimindeki Büyüksehir Belediyesi, kentin sakinleri için gerçeklestirdigi hizmetini, sehrin yesil ve canli dokusuna yönelik, bitkilerine ve hayvanlarina da gerçeklestiriyor. Bu çerçevede özellikle sicakligin pik yaptigi bu günlerde Büyüksehir Belediyesi Park Bahçeler ve Agaçlandirma Müdürlügü, özellikle çiçek ve yeni dikilen fidanlar için sulama destegini arttirarak, yesil dokunun zarar görmesinin önüne geçiyor.

SULAMALAR ARTTIRILDI

Artan hava sicakliklari nedeniyle zarar görme durumunda olan park, bahçe, mesire yerleri gibi yesil alanlardaki bitkiler ile canlilarin, sicaktan zarar görmesinin önüne geçmek için mevcut sulama miktari, Büyüksehir Belediyesi Park Bahçeler ve Agaçlandirma Müdürlügü ekiplerince arttirildi.

SEHRIN ESTETIGI DE KORUNMAYA ÇALISILIRKEN, YANGIN ÖNLEMLERI DE ALINIYOR

Sehrin güzelligini, estetigini korumak için yogun çaba gösteren ve yesil alanlari koruyan Büyüksehir ekipleri, ayrica mesire alanlarinda meydana gelebilecek yanginlara karsi da tedbirlerini arttirarak, korumaya gayret gösteriyor.

Diger taraftan, Büyüksehir Belediyesi’nin bakim ve sorumlulugunda bulunan süs havuzlari da sürekli faal halde tutulmaya devam ediliyor.
Kaynak: İHA