Balikesir'de 9 Bin Çocuk Yüzme Ögrendi

Gençlik ve Spor Bakanliginin ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasin’ projesi dahilinde Balikesir’de kurulan 14 portatif havuz ile ilk dönem 9 bin çocuga yüzme ögretildi. Ikinci dönem için ise yüzme ögrenmek isteyen çocuklardan yogun ilgi var.

Balikesir'de 9 Bin Çocuk Yüzme Ögrendi
Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan hayata geçirilen ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasin’ projesi yogun ilgi ile devam ediyor. Balikesir Valiligi koordinasyonunda, Balikesir Büyüksehir Belediyesi, Balikesir Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, Kaymakamliklar ve Ilçe belediyeleri isbirliginde 14 ilçeye portatif havuz kuruldu. Sehrin çesitli ilçelerinde denize veya havuza gitme imkani bulamayan çocuklar, portatif havuzlarda hem yüzme ögreniyor hem de bunaltici sicaklarda serinliyor. Sporda firsat esitligi ilkesi ile yaz dönemlerinde yüzme sporuna erisim kolayligi saglamak amaciyla kurulan 14 portatif havuzda ilk dönem 9 bin çocuga yüzme ögretildi. 3 Agustos tarihinden itibaren ikinci dönem egitimleri de devam edecek.

Yaza hareketli giriyoruz sloganiyla baslayan GSB Spor Okullarina kayit yaptiran çocuklar, portatif havuzlarda biryandan yüzme ögrenirken bir yandan da yilin en sicak günlerinde serinleyerek eglenme firsati buluyor. Proje ile Balikesir merkezde de Altieylül Sultan Alparslan Kültür Merkezi ve Karesi Millet Bahçesine kurulan portatif havuzlarda, alaninda uzman antrenörler esliginde çocuklar ve gençler yüzme egitimi aliyor. Yaz dönemlerinde yüzme sporuna erisim kolayligi saglamak amaciyla kurulan portatif yüzme havuzlarinda çocuklarin hareketsiz yasamdan uzaklasmasi, fiziksel ve mental gelisimlerine katki saglanmasi hedefleniyor.

Havuzlarda, çocuklar için güvenli ortamin saglandigini aktaran Balikesir Gençlik ve Spor Il Müdürü Adem Özalp, “Sayin Bakanimizin yüzme bransina verdigi önem ve hayata geçirdigi bu proje ile ülke bazinda olimpik, yari olimpik, açik ve kapali havuzlar ile portatif havuz sayisi artarak devam ediyor. Proje sayesinde yüzme sporu artik daha ulasilabilir hale geldi. Amacimiz yüzme ögrenmek isteyen herkese yüzmeyi ögretmek, gençlerimizi ve çocuklarimizi yarina en güzel sekilde hazirlamak” dedi.

Kaynak: İHA