100. Yil Cumhuriyet Dag Bisikleti Sampiyonasi, Palandöken Dagi'nda Yapilacak

Erzurum Palandöken Dagi, 13-24 Eylül 2023 tarihleri arasinda 100.Yil Cumhuriyet Dag Bisikleti Sampiyonasi’na ev sahipligi yapacak.

100. Yil Cumhuriyet Dag Bisikleti Sampiyonasi, Palandöken Dagi'nda Yapilacak
Cumhuriyetin temellerinin atildigi milli iradenin vücut buldugu “Dadaslar Diyari” ve sporun merkezi olan Erzurum’un göz bebegi olan Palandöken Dagi’nin dünya çapinda önemli, taninir “Dag Bisikleti” merkezi haline getirilmesi vizyonu ile Türkiye Bisiklet Federasyonu birçok proje çalismasi yürütmeye devam ediyor. Bu çalismalar kapsaminda; 13-24 Eylül 2023 tarihleri arasinda 100.Yil Cumhuriyet Dag Bisikleti Sampiyonasi, Erzurum Palandöken Dagi’nda yapilacak.

Sampiyona kapsaminda yapilacak yarismalar su sekilde:

13-17 Eylül’de Nenehatun Stage Race S2 uluslararasi XCM yarisi

22 Eylül’de Sultantahti XCC uluslararasi Shorttrack yarisi

23 Eylül’de Ejder3200 Cross Country C2 uluslararasi yarisi

24 Eylül’de Palandöken Cross Country C1 yarisi

24 Eylül günü tüm yarislarin ödül seremonisi, Erzurum kent meydaninda görkemli bir organizasyonla yapilacak. Bu yarislar kapsaminda düzenlenecek olan halk yarislari ve ödüllü etkinlikler ile bisiklete olan ilginin artirilmasina ve Erzurum’un tanitilmasina katki saglanacak. 100.Yil Cumhuriyet Bisiklet Turu etaplarindaki Uluslararasi Bisiklet Birligi tarafindan getirilen zorunlu degisiklikler ve Erzurum’un “Dag Bisikleti Merkezi” olarak konumlanmasi vizyonu hakkinda konusan Türkiye Bisiklet Federasyonu Baskani Emin Müftüoglu, “Subat ayi içerisinde yasadigimiz deprem felaketinden ötürü ülkece birçok spor etkinligi iptal edildi ya da ertelenmek zorunda kalindi. Bunlardan birisi olan 100. Yil Cumhuriyet Bisiklet Turu, ilk planlanan güzergâh bilgisi ve organizasyon gün sayisi ne yazik ki Uluslararasi Bisiklet Birligi-UCI tarafindan uluslararasi takvim nedeni ile kisitlanmaya gidilmek zorunda birakildi. Bu yüzden ilk programda yer alan Cumhuriyetimizin kurulusunda Ulu Önder Atatürk öncülügünde gerçeklesen milli mücadelemizin kilit taslarindan Erzurum Kongresi’nin yapildigi Erzurum ilimiz, programin gün sayisinin kisitlanmasindan dolayi program disinda kalmak durumunda kaldi. Ilk planlanan tur programimiz; Erzurum’dan baslayip Ankara’da sonlanacak ve toplam 8 gün olan programimizi bahse konu olan sebeplerden dolayi 5 güne indirmek durumunda kaldik. Bu yüzden hem transfer olanaklari hem de yaris kurallari geregi Erzurum, Uluslararasi Bisiklet Birligi tarafindan programin disina alindi. Bu yüzden Cumhuriyetimizin ve Federasyonumuzun kurulusunun 100.Yili olmasi nedeni ile eylül ayini Erzurum için “Dag Bisikleti Söleni” olarak planlayarak, Erzurum Palandöken Dagi’ni da “Dag Bisikleti”nin Merkezi olarak konumlandirdik“ açiklamalarinda bulundu.
Kaynak: İHA