Kusadasi Belediyesi Nusaybinli Çocuklara Unutulmaz Bir Gün Yasatti

Kusadasi Belediyesi, Nusaybin Çocuk Gelisim Merkezi’nin yaz okullarinda egitim gören 50 çocugu agirladi. Hayatlari boyunca ilk defa denize girme firsati yakalayan çocuklarin mutlulugu görülmeye degerdi.

Kusadasi Belediyesi Nusaybinli Çocuklara Unutulmaz Bir Gün Yasatti


Kusadasi Belediyesi, Mardin Nusaybin Çocuk Gelisim Merkezi’nin yaz okullarinda egitim gören ögrencileri bu yil 6’nci kez misafir etti. Kenti ziyarete gelen 7-14 yas arasi çocuklari Kusadasi Belediye Baskan Yardimcisi Oguzhan Turan ile Kusadasi Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ömer Cevat Gögez karsiladi. Nusaybin Çocuk Gelisim Merkezi Proje Koordinatörü Sehmus Ak’in eslik ettigi çocuklara Baskan Yardimcisi Oguzhan Turan, Baskan Ömer Günel adina çesitli hediyeler verdi. Nusaybin Çocuk Gelisim Merkezi’nin çesitli branslarda açtigi kurslarda egitim gören ögrenciler daha sonra Kusadasi Belediyesi Kültür Müdürlügü’nde görevli Sanat Tarihi Uzmani Ersin Serçek esliginde Kusadasi’nin simgesi Güvercinada Kalesi’ni gezerek geçmisi 13’üncü yüzyila kadar uzanan kalenin tarihi hakkinda bilgi edindiler. Ardindan Kusadasi manzarasi esliginde ögle yemegi yiyen ögrenciler son olarak deniz, kum ve günesin tadini çikartmalari için Davutlar Mahallesi’ndeki Ada Camping’de agirlandi. Hayatlarinda ilk kez denize giren Nusaybinli çocuklar, Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel’e kendilerine böyle bir imkan sundugu için tesekkür etti.

“Denize girebilmek çok güzel bir duygu"

Proje çerçevesinde Kusadasi’na gelen 12 yasindaki Ekrem Ergin, Kusadasi’ni çok begendigini belirterek, "Kusadasi’ni çok sevdim. Denizi çok güzel. Nusaybin’e dönünce bütün arkadaslarima denize girdigimi anlatacagim hepsi bizim adimiza çok mutlu olacaklardir. Oradaki arkadaslarim da denize girmeyi çok isterlerdi. Nusaybin’den buraya gelip denize girebilmek çok güzel bir sey. Böyle büyük yerler gördük, tarihi yerler gezdik. Kusadasi Belediyesi’ne çok tesekkür ederiz” dedi.



“Denizin tuzlu oldugunu yasayarak ögrendim”

Kusadasi’nda çok güzel vakit geçirdigini söyleyen 13 yasindaki Mirza Acar, “Kusadasi çok güzeldi. Ilk kez denize girdim. Denizin tuzlu oldugunu ilk kez burada ögrendim. Nusaybin’den buraya gelmek bizim için çok zordu. Hem Sehmus ögretmenimize hem de bizi burada agirladiklari için Kusadasi Belediyesi’ne ve Baskan Ömer Günel’e çok tesekkür ediyorum” diye konustu.



“Ilk kez denize girdiler”

Mardin Nusaybin Çocuk Gelisim Merkezi Genel Koordinatörü Sehmus Ak ise, “Çocuklarimizin sosyal ve kültürel gelisimleri için hayata geçirdigimiz bu proje çerçevesinde Mardin’in Nusaybin ilçesinden 6’nci defa Kusadasi’na geldik. Bizi burada tekrar agirlayan Kusadasi Belediye Baskanimiz Ömer Günel’e ve Kusadasi Belediyesi’ne çok tesekkür ediyorum. Çok mutluyuz, bölgedeki çocuklarimiz ilk kez denize giriyor ve deniz keyfi yasiyor. Onlarin mutluluguna sahit olmak benim için de çok büyük bir mutluluk. Umarim her zaman böyle mutlu olurlar” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA