Akademisyen Ve Gazeteci Büyükyilmaz, Gida Krizini Konu Alan Kitap Çikardi

Tarim, gida, ekoloji alanlarinda yazdigi yazilar ve dosya haberleriyle taninan akademisyen ve gazeteci Murat Büyükyilmaz’in “Gida Krizinden Gida Egemenligine: Bir yol var” kitabi kitap severlerin okumasi için çikti.

Akademisyen Ve Gazeteci Büyükyilmaz, Gida Krizini Konu Alan Kitap Çikardi
Uzun yillardir tarim, gida, kent ve ekoloji alanlarinda çesitli yazilar yazan ve haberler yapan akademisyen ve gazeteci Murat Büyükyilmaz, özellikle pandemiden bu yana gida alaninda derinlesen sorunlari ortaya koymak ve çözüm yolu sunmak için kaleme aldigi “Gida Krizinden Gida Egemenligine: Bir yol var” kitabi, Biz Kitap Yayinevi’nden çikti.

Kitapta, gida krizinin nedenleri ve bu krizden çikis için sunulan çözüm önerilerinin yani sira üreticilerin yasadigi problemler de gözler önüne seriliyor.

“Gida krizine ve çözüm arayislarina katki sunmak istedim”

Kitabin temelini olusturan dosyalarin bir merak ve arayis sebebiyle gündeme geldigini söyleyen Murat Büyükyilmaz, “Gida Krizinden Gida Egemenligine: Bir yol var” kitabi hakkinda sunlari söylüyor:

“Tarim ve gida alani ile ilgilenmek için özel bir uzmanlik sart midir? Ya da özel bir uzmanlik olmaksizin tarim ve gida alani anlasilamaz mi? Bize kalirsa, her yurttasin basit sorularla yasamin temel dayanagi olan tarim ve gida alanina ilgi ve katilim göstermesi mümkün ve gereklidir.”

“Üreticileri ve tüketicileri etkileyen sorunlar gündeme geliyor”

Kitabin temelini olusturan dosyalarin basit bir merak ve arayis sebebiyle gündeme geldigini dile getiren akademisyen ve gazeteci Murat Büyükyilmaz, "Ülkemizde, tarim ve gida alanini ilgilendiren gelismelere de bagli olarak, her yil üreticileri ve tüketicileri etkileyen pek çok sorun gündeme geliyor, kisa bir süre tartisildiktan sonra ise yerini baska bir tartismaya birakiyor; yeniden, sanki daha önce hiç yasanmamis gibi gündeme gelene kadar Kalici çözümlere evrilmeden sönümlenen sorun ve tartismalar, maalesef biriktiren bir çözüm arayisina da yönelmiyor, kronik sorunlar olarak derinlesiyor" ifadelerini kullandi.

“Bu sorumlulugunu büyük bir heyecan ve istekle üstlendim”

Akademisyen ve gazeteci Murat Büyükyilmaz, kitabi hakkinda son olarak sunlari söyledi: “Ürettigim dosyalarin sorun, talep ve çözüm arayisini gözeten üç ayagi; Türkiye’nin tarim ve gida alanindaki krize yönelik bütünsel ve iliskisel bir söz söyleme cüretinin temelini olusturdu. Basit sorular yönelttigimiz öznelerin dile getirdigi sorunlar, talepler ve çözümler manzumesi, sorularimizin basitliginin aksine, o kadar derinlestiren ve alanin bütününü görmeyi saglayan nitelikteydi ki Türkiye’de gida krizine ve çözüm arayislarina katki sunabilmek için bu kitabi derlemenin sorumlulugunu büyük bir heyecan ve istekle üstlendim.”

Kaynak olma niteliginde

Öte yandan Independent Türkçe’de yayimlanan haber dosyalarinin da yer alan kitap, en temel yasam unsuru olan gida ve tarim alaninda bir kaynak olma niteligi de tasiyor.
Kaynak: İHA