Kazada Felç Olan Köpegi Yürüteçle Yürüttüler

Samsun’da trafik kazasi sonucu arka ayaklari felç olan köpege sahip çikan 2 arkadas, yürüteçle yürüttükleri köpege sefkat göstererek örnek davranista bulundu.

Kazada Felç Olan Köpegi Yürüteçle Yürüttüler
Samsun’da trafik kazasi sonucu omurgasi kirilan Zeytin adi verilen labrador cinsi köpege Nursah Birkay ve Dogukan Hazar Othan adli veteriner fakültesi mezunu 2 arkadas sahip çikti. Samsun Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesinde ameliyat olan köpek, yapilan müdahalelere ragmen omurgasi kirik oldugu için felç kaldi. Nursah Birkay ve Dogukan Hazar Othan ile OMÜ Veterinerlik Fakültesi ögrencileri aralarinda para toplayip yürüyemeyen Zeytin’in arka ayaklarina yürüteç taktirip yürümesini sagladi.

Nursah Birkay ve Dogukan Hazar Othan, köpegin bakimini da üstlenerek fizik tedavi görmesini de saglayip destek oldu. Köpegi yürüteç ile gezdirip yakin ilgi gösteren Nursah Birkay, "Zeytin bir trafik kazasi sonucu omurgalarini kirmisti. Operasyonu Ondokuz Mayis Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesinde yapildi. Maalesef arka ayaklari felç kaldi. Bunun için fizik tedavi sürecini üstlendik. Zeytin bizimle birlikte, ona bakmaya devam ediyoruz. Yürüteci ile birlikte yürütüyoruz" dedi.

Dogukan Hazar Othan ise, "Zeytin’in tedavisini biz üstlendik. Elimizden geleni yapiyoruz. Okuldaki arkadaslarimizla bir araya geldik ona yürüteç aldik. Simdi yürüteci ile birlikte yapmamiz gereken tedavi islemlerini yapiyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA