Ayvalik'ta Otluk Alanda Çikan Yangin Kontrol Altina Alindi

Balikesir’in Ayvalik ilçesi sehir merkezi yakinlarinda Cennet Tepesi’nde çikan otluk alan yangini siddetli rüzgarin da etkisiyle hizli bir sekilde yayildi. Ekipler yanginin yerlesim birimlerine ulasmamasi için yogun bir çalisma içinde yangini kontrol altina aldilar.

Ayvalik'ta Otluk Alanda Çikan Yangin Kontrol Altina Alindi
Edinilen bilgiye göre, Ayvalik ilçesi yakinlarinda Cennet Tepesi mevkiinde çikan otluk yangini bölgede etkili olan rüzgarin da etkisiyle kisa sürede büyüdü. Yangina Balikesir Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi, BASKI ve Edremit Orman Isletme Müdürlügüne bagli ekipler 21 arazöz ile 3 koldan müdahale etti. Otluk alanda devam eden yangin ekiplerin müdahalesi ile kismen kontrol altina alindi. Ekipler yogun bir çalisma ile siddetli rüzgarin etkisiyle büyüyen yangini kontrol altina almak için yogun bir çaba harciyorlar. Yanginin konut bölgelerine siçramamasi için çalismalar devam ediyor. Yetkililer yanginin kisa bir sürede söndürülecegini ifade ettiler.

Balikesir Valiliginden yangin ile ilgili yapilan açiklamada "Ayvalik Ilçemizde Cennet Tepesi Mevkiinde saat 22.30 sularinda baslayan örtü yanginina yapilan hizli müdahale sonucunda yangin kontrol altina alinmistir. Büyüksehir Belediyemiz ve Orman Bölge Müdürlügümüze ait 21 arazözün görev aldigi söndürme çalismalari kisa sürede olumlu sonuçlanmistir. Sogutma çalismalari devam etmektedir." denildi.
Kaynak: İHA