Yüksekova'nin Sakli Cenneti Açiklamasi Orse Selalesi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Cilo Dagi eteklerinde bulunan Orse Selalesi, her gün yüzlerce ziyaretçiyi agirlamaya devam ediyor.

Yüksekova'nin Sakli Cenneti Açiklamasi Orse Selalesi
Yüksekova ilçesinde faaliyetler yürüten Ekolojik Platformu Dagcilik ve Spor Dernegi (YEKDASDER) üyeleri, 3 bin 500 rakimda bulunan selaleyi ziyaret etti. Ilçede doga ve ekoloji ile ilgili faaliyetler yürüten dernek, turizmi canlandirmak için her hafta ilçenin degisik yerlerini gezerek Hakkari bölgesini tanitmaya devam ediyor. Sabah saatlerinde Cengiz Topel Caddesi’nde bir araya gelen dernek üyeleri, Orse Yaylasi’na geçerek Orse Selalesi’ne yürüdüler. Selalede yüzüp serinleyen dogaseverler, 3 bin 500 rakimda daglarin zirvesinde olan Terazin Gölü, Momin Gölü ve Karvan Gölü’nü gezip fotograflayan ziyaretçiler, Momin Gölü’nün efsanelesen hikâyesini de rehber Islam Gürdal’dan dinledi.

Yüksekova’nin sakli cennetini görmek için Kayseri’den geldiklerini belirten Fatma ve Zeynep Dogrusöz kardesler, “Doga tutkunlari olarak dernek yetkilileriyle tanisip Hakkâri’nin 3 büyük gölünden olan Karvan Gölü’ne geldik. Her gördügümüz yerde ayri büyülendik. Buralar çok güzel, gelmek isteyen doga tutkunlarina tavsiye ediyoruz” dedi.

Dernek Baskan Yardimcisi Hakan Zanyar Aykut ise her hafta bir bölgeyi tanittiklarini ifade ederek, ’’Su an oldugumuz bölge ilçenin en büyük selalesini barindiriyor. Bizde dogaseverleri özellikle Yüksekova’nin sakli cennetine getirdik. El degmemis doga harikasi Orse Selalesi, su an disaridan gelen misafirlerimizi cezp etti. Arkadaslar hem selalede serinliyor hem de doyasiya fotograf çekiyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA