Tokat'ta Kadrolu Isçilere Seyyanen Zam Yapildi

Tokat’in Turhal ilçesinde belediye tarafindan isçilere zam yapildi

Tokat'ta Kadrolu Isçilere Seyyanen Zam Yapildi
Turhal Belediyesi’nde isçilere zam orani belli oldu. Hak Is Sendikasina bagli isçilerle Turhal Belediye Baskani Ilker Bekler’in vardigi anlasma yüzleri güldürdü. Normal sartlarda memur endeksi yüzde 17,5 olan zam orani Baskan Ilker Bekler’in inisiyatifi ile artti. Baskan Bekler, zammin üzerine 8.077 TL seyyanen zam verdi. Belediyedeki 78 isçiden kadrolu olup da en düsük alanin maasi 27 bin liraya ulasti.

"Isçilerimizin haklarini gözeten bir anlasmaya vardik"

Isçi maaslarini 27 bin liraya çikaran antlasma sonrasinda açiklama yapan Turhal Belediye baskani Ilker Bekler Turhal için gece gündüz beraber çalistiklari mesai arkadaslarini enflasyon canavarina ezdirmemek için gayret gösterdiklerini belirterek "Hak Is Sendikasina bagli isçilerimizle yaptigimiz toplu sözlesme görüsmelerinde isçilerimizin haklarini gözeten bir anlasmaya vardik. Normal sartlarda memur endeksindeki zam orani yüzde 17,5 iken, isçilerimizin maaslarina yüzde 17,55 zam ve 8.077 TL seyyanen zam verdik. Böylece en düsük kadrolu isçi maasi 27.000 lira bandina geldi. Bu zam karar ile birlikte Turhal için gece gündüz birlikte çalistigimiz mesai arkadaslarimizi enflasyon canavarina ezdirmeyecegiz ve Turhal Belediyesi olarak, çalisanlarimizin haklarini gözetmeye devam edecegiz" dedi.

"En düsük kadrolu isçi maasi 27.000 lira bandina geldi"

Hak Is Sendikasi Tokat Il Baskani Resul Demir ise, Turhal Belediyesindeki toplu sözlesmede imzayi atan taraflardan biri olarak mutluluklarini dile getirdi ve “Turhal Belediye Baskanligi ile sendikamiz arasinda mevcut sözlesmemizdeki zamlarin haricinde Belediye Baskanimizin kendi inisiyatifi ile yüzde 17.55 zam üzerine 8077 TL seyyanen zam verildi.

Böylece en düsük kadrolu isçi maasi 27.000 lira bandina geldi. Basta degerli Baskanimiz Ilker Bekler Bey olmak üzere Baskan Yardimcilarimiza, emegi geçen tüm yöneticilerimize tesekkür ediyoruz. Darisi insallah Turhal Belediyesi sirketimize. Tüm arkadaslarimiza hayirli olsun" diye konustu.

Kaynak: İHA