Tanju Özcan Açiklamasi 'Kiliçdaroglu, Ben Atatürkçü Oldugum Sürece Bana Huzur Vermeyecek'

Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan, 20 Temmuz’da kendisi ile ilgili çikacak olan karar öncesinde açiklamalarda bulundu. "Kemal Kiliçdaroglu ile bizim artik ayni çati altinda siyaset yapabilme sansimiz zaten kalmadi. Çünkü Kemal Kiliçdaroglu ben Atatürkçü oldugum sürece bana huzur vermeyecek. Su anda Cumhuriyet Halk Partisi’nde Atatürkçüler istenmiyor. Direnmeye çalisanlarin sonunda böyle oluyor" dedi.

Tanju Özcan Açiklamasi 'Kiliçdaroglu, Ben Atatürkçü Oldugum Sürece Bana Huzur Vermeyecek'
Geçtigimiz yil partisinden 1 yil geçici süreyle ihraç edilen Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan, 13 Haziran’da CHP’ye geri döndü. Özcan, partiye dönüsünün ardindan CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’na "degisim" çagrisi yapti. Daha sonra Tanju Özcan, sosyal medya paylasimlarinin parti tüzügünün ilgili maddelerine aykiri oldugu gerekçesiyle "kesin ihraç" talebiyle ikinci kez yüksek disiplin kuruluna sevk edildi. Ikinci kez partiden ihraç istemi üzerine Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan, Bolu’dan Ankara’daki CHP Genel Merkezi’ne "degisim ve adalet yürüyüsü" baslatti. CHP Genel Merkezi’ne 10 günde varan Özcan, Bolu’ya tekrar dönüs yapti. Bolu’da basin mensuplariyla bir araya gelen Özcan, kendisi hakkinda 20 Temmuz’da çikacak olan karar öncesinde açiklama yapti.

"Insanlari öyle bir korkutmus ki Bay Kemal"

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun partililere baski yaptigini dile getiren Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan, "Genel merkez önünde yaptigimiz mitingdeki kalabaligi sayiyorlar. Iste polis kayitlarina göre 4 bin civarinda oldugu söyleniyor. Ben o sayiya çok takilmiyorum. Bu yürüyüsün sonunda bu toplantinin yapilmamasi için 81 il baskanina bin 300’e yakin ilçe baskanina baski yapildi. Yol güzergahindan geçerken Gerede ve Yeniçag hariç Ankara’nin ilçelerinden geçerken Kazan olsun, Kizilcahamam olsun, bunlar benim dostlarim Bolu’ya sik sik gelen insanlar. Benim arkadaslarim. Bunlar bile arayip, ‘Ya kusura bakma yanina gelemiyoruz görevden aliniriz korkusuyla’ demek zorunda kaldilar. Defalarca çagrida bulundum. Bütün milletvekillerine, ‘Benim yürüyüsümü elestirin. Yanlis yapiyorsunuz’ dedim bir kisi aramadi. Bir milletvekili, bir belediye baskani çikip su ana kadar beni kinayan bir açiklama yapilmadi. Ama insanlari öyle bir korkutmus ki Bay Kemal, yani ben bile Cumhuriyet Halk Partililerin bu sekilde bu kadar baskiya boyun egmelerine sasirdim. Onu açikça söyleyeyim" dedi.



"Bay Kemal koltuktan kalkmamaya karar vermis"

Kiliçdaroglu’nun genel baskanlik koltugundan kalkmamaya kararli oldugunu ifade eden Tanju Özcan, "Bay Kemal koltuktan kalkmamaya karar vermis. O belli. ’Vuracagim, kiracagim’ diyor, ’Koltukta kalacagim’ diyor. Degisim için edebilecegim son güne kadar mücadelemi etmeyi sürdürecegim. Her gün çikacagim diyecegim ki ‘Kemal Kiliçdaroglu degismeli’ Ya basarisiz oldun kardesim. Insanda hiç utanma duygusu olmaz mi ya? Niye utanmiyorsun ya? Sanki sinif baskanligi seçimi kaybetmis gibi önümüzdeki yil tekrar, ‘Bu sene olmadi seneye kazanirim’ der gibi" seklinde konustu.



"‘Kendimi attirma zevkini onlara yasatmak istemiyorum’ dedim. O yüzden ‘19’unda istifa edebilirim’ dedim”

Özcan, sözlerine söyle devam etti:

"Simdi bu bir veda mesaji mi? Öyle görünüyor. Yani çünkü ayin 20’sinde YDK beni atacak. Talimati almislar. Hala üzüldügüm su; o kurulun basindaki arkadas benim abimdir. Il baskanligindan bu yana birlikte çalistik. Ya arkadas insan sundan utanmaz mi? Simdi sen çagiriyorsun o gün beni atacaksin. Ama ben hala neyle suçlandigimdan hangi tweetten, ne zaman attigim tweetten, ne zaman yaptigim konusmadan suçlandigimi dahi bilmiyorum. Sen benim o gün hani adli yargidaki gibi idam karari vereceksin benimle ilgili. Neden suçlandigimi ben orada duyacagim veya duymayacagim. ‘Kendimi attirma zevkini onlara yasatmak istemiyorum’ dedim. O yüzden ‘19’unda istifa edebilirim’ dedim ama diger taraftan arkadaslarla da konusuyorum. Onlar da diyorlar ki ‘Birak o zevki tatsinlar, Atatürkçülerin partiden nasil çatir çatir atildigini tarih yazsin. O yüzden birak atsinlar’ diyorlar. Istisare edecegim, karar verecegim"

"Kemal Kiliçdaroglu ben Atatürkçü oldugum sürece bana huzur vermeyecek"

Kiliçdaroglu ile ayni çati altinda siyaset yapabilme sanslarinin kalmadigini belirten Özcan, "Kemal Kiliçdaroglu ile bizim artik ayni çati altinda siyaset yapabilme sansimiz zaten kalmadi. Çünkü Kemal Kiliçdaroglu ben Atatürkçü oldugum sürece bana huzur vermeyecek. Su anda Cumhuriyet Halk Partisi’nde Atatürkçüler istenmiyor. Direnmeye çalisanlarin sonunda böyle oluyor. Burada tek kirildigim, üzüldügüm bu partinin milletvekilleri ve belediye baskanlari. Kardesim yeni seçilmissiniz ya. 75 yasinda adam seçimi kazanamamis, 80 yasinda kazanmasini mi bekliyorsunuz? Ey milletvekili grubu. Koltuk bu kadar tatli mi ya? Yarin çocuklarinizin yüzüne nasil bakip ‘Baba sen yetkiliyken niye bunlari söylemedin? Dillendirmedin’ dediginde ne diyeceksiniz?” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA