Osmanli Ocaklari Genel Baskani Canpolat'tan Vekillere Çagri Açiklamasi 'Isveç'e 'Hayir' Demenizi Bekliyoruz'

Osmanli Ocaklari Genel Baskani Kadir Canpolat, "Meclis’te görev yapan vicdanli tüm milletvekillerine sesleniyorum; Isveç’in NATO’ya tam üyelik durumu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne takilmali ve vicdanli milletvekilleri ‘hayir’ oyu vermelidir” dedi.

Osmanli Ocaklari Genel Baskani Canpolat'tan Vekillere Çagri Açiklamasi 'Isveç'e 'Hayir' Demenizi Bekliyoruz'
Türkiye’nin, Isveç’in NATO’ya katilim protokolünün TBMM’ye sevk edilmesine iliskin yazili bir açiklama yapan Kadir Canpolat, Cumhurbaskani Erdogan’in NATO’ya katilim protokolünü TBMM’ye iletme taahhüdü Avrupa’da genis yanki buldugunu, kamuoyunda ise farkli tepkiler dile getirildigini belirterek, "Isveç kararina vicdanli olan tüm milletvekillerini ‘hayir’ demeye çagiriyorum. Sayin Cumhurbaskanimiz, ilmi-i siyaset yapmis olabilir ve bu nedenle konuyu TBMM’ye göndermis olabilir” dedi.

"F35 ve F16 gibi basit konular üzerinden Türkiye kandirilmamali" diyen Canpolat, sunlari kaydetti:

"Bunlar yerine getirilmeden asla Isveç’in NATO üyeligine ‘evet’ denilmemesi gerekir. Türkiye olarak AB üyeligine derhal kabul edilmeli. NATO ve Avrupa Birligi tarafindan Suriye’de bir terör devleti kurulmasinin önüne geçilmelidir. FETÖ elebasi Fetullah Gülen Pensilvanya’dan derhal Türkiye’ye iade edilmelidir. Isveç ve Finlandiya’nin NATO üyeligine iliskin F35 ve F16 gibi basit konular üzerinden Türkiye kandirilmamalidir. Bunlarin hiçbirine Türkiye’nin bu asamadan sonra ihtiyaci yoktur. F35 ve F16 konusundan daha hayati önemde hak ve milli menfaatlerimiz vardir.”

"Vicdanli milletvekilleri ‘hayir’ demelidir” diyen Canpolat, Isveç’te sürekli Kur’an-i Kerim yakilarak Islamofobi atesinin tüm Avrupa ve diger bati ülkelerinde daha da alevlendirilmeye çalistigini belirterek, "Isveç’in NATO üyeligine ‘hayir’ demek bir bakima Islamofobi atesinin yayilmasinin önüne geçmek ve Isveç’e büyük bir ders vermek demektir. Bu atesin Avrupa’yi yakip geçmesine TBMM’deki vicdanli milletvekillerimiz ‘dur’ demelidir. Türkiye bütün Islam dünyasinin lideridir ve Meclis’te bulunan bütün milletvekillerimizi tarihi bir görev beklemektedir. Türkiye’nin talepleri tam manasiyla yerine getirilmeden Isveç’in NATO üyeligine kesinlikle ‘evet’ denilmemelidir” dedi.

Kaynak: İHA