MSB'de '15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü' Töreni

Milli Savunma Bakani Yasar Güler, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla düzenlenen törende yaptigi konusmada, "Bugüne kadar TSK’den 24 bin 195 sahis ihraç edilmis, 2 bin 542 emekli sahsin rütbesi geri alinmistir. FETÖ ile mücadelemiz büyük bir hassasiyet ile ve tavizsiz sekilde devam edecektir” dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Milli Savunma Bakanliginda tören düzenlendi.

Törene, Milli Savunma Bakani Yasar Güler’in yani sira Genelkurmay Baskani ve Kara Kuvvetleri Komutani Musa Avsever, Hava Kuvvetleri Komutani Orgeneral Atilla Gülan, Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Ercüment Tatlioglu, sivil ve askeri personel ile sehit yakinlari, gazi ve gazi yakinlari katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan tören, Armoni Mizikasi Komutanligi ve Mehteran Birlik Komutanligi’nin birlikte seslendirdigi konser ile devam etti.

15 Temmuz hain darbe girisiminin unutulmamasinin, hatirlanmasinin önemine deginen Bakan Güler, “Türk demokrasisine ve milli iradeye karsi bir grup alçagin girisimi ile meydana gelen 15 Temmuz hadisesi, asil milletimizin engin feraseti ve korku nedir bilmeyen durusu ile bir destana dönüsmüstür. O gece asil Türk milleti, Cumhurbaskanimizin çagirisi ile her yastan, her görüsten bu alçaklara karsi durmus, devletin bekasina ve kendi gelecegine sahip çikmistir. Ayrica, asil milletimizin bagrindan çikmis Türk Silahli Kuvvetleri’nin devletine, ülkesine bagli serefli mensuplari da milletimiz ile omuz omuza vererek bu hainlere karsi kahramanca direnmis ve onlara engel olmustur. Türk milletinin ordu ile dayanismasinin ve sergiledigi dik durus sayesinde, ihanet sebekesinin kallesçe girisimi bosa çikarildigini belirten Bakan Güler, “Sonuç olarak 15 Temmuz hainlerin ihanetinden, halkin iradesinin zaferine dönüsmüstür. Bu zafer, dünyada örnegi olmayan bir ruh halini ve demokrasi bilinci ortaya koymustur. Bir daha böyle hadiseler yasanmamasi ve ülkemizin aydinlik gelecegi için 15 Temmuz, her yönü ile bizlere önemli sorumluluklar yüklemistir" dedi.

Türkiye’nin FETÖ ile mücadeleye azim ve kararlilikla devam ettigini aktaran Bakan Güler, "Nitekim bugüne kadar TSK’den 24 bin 195 sahis ihraç edilmis, 2 bin 542 emekli sahsin rütbesi geri alinmistir. Bundan sonra da Milli Savunma Bakanligi olarak tespit edilen bilgi ve belgeler isiginda FETÖ ile mücadelemiz büyük bir hassasiyet ile ve tavizsiz sekilde devam edecektir” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA