Marmaris'te Polisler Hem Kask Denetimi Yaptilar Hem Sapka Dagittilar

Mugla’nin Marmaris ilçesinde, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirligi ekipleri Atatürk Meydani’nda trafik kurallarina uyma konusunda farkindalik çalismasi ve özellikle motosiklet sürücülerine yönelik kask uygulamasi yaptilar. Kask takmanin önemini anlatan trafik polisleri kasklarini takmayan sürücülere ceza yazarken takan sürücülere sapka hediye edip sicak havalara karsi dikkatli olmalarini istediler.

Marmaris'te Polisler Hem Kask Denetimi Yaptilar Hem Sapka Dagittilar
Atatürk meydaninda gerçeklesen denetimlerde Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirligi ekiplerince Marmaris Ilçe Emniyet Müdürlügü logolu, trafik konulu sapkalari, yayalara ve özellikle kasklarini takan motosiklet sürücülerine hediye ettiler. Saat 14.00 ‘da baslayan denetim saat 15.00 a kadar devam etti. 1 saat içinde 100’ün üzerinde motosiklet denetimi yapan ekipler kask takmayan ve belgesi eksik sürücülere toplamda 24 bin 743 lira para cezasi ve ehliyet puani cezasi uyguladilar.

Marmaris Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Komiser Alperen Aykiri "Amacimiz ilçemizdeki vatandaslarimizin, turistlerin yasanilan yogun sicaklardan korunmasi ve yayalar ile sürücülerin trafik kurallarina uymalari yönünde farkindalik olusturmak. Önce can güvenligi diyoruz"’ seklinde konusarak denetim ve sok uygulamalarin devam edecegin belirtti.

Kaynak: İHA