Malatya'da Istisare Toplantisinda Is Hayatinin Canlandirilmasi Ve Istihdam Görüsüldü

Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) Malatya Sube Baskani Yunus Akçin Deprem Bölgesi Ekonomik Kalkinmaya Destek Platformu üyeleri ile bir araya geldi. Toplantida is hayatinin yeniden canlandirilmasi ve istihdam imkanlarinin olusturulmasi konularinda istisarelerde bulunuldu.

Malatya'da Istisare Toplantisinda Is Hayatinin Canlandirilmasi Ve Istihdam Görüsüldü
Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) Malatya Sube Baskani Yunus Akçin ve yönetim kurulu üyeleri, Deprem Bölgesi Ekonomik Kalkinmaya Destek Platformu üyeleri ile bir araya geldi.

Depremlerde hasar alan MÜSIAD hizmet binasinin tadilata alinmasi nedeniyle Malatya Ticaret Borsasi (MTB) toplanti salonunda gerçeklesen programda konusan MÜSIAD Malatya Sube Baskani Yunus Akçin, "Deprem Bölgesi Ekonomik Kalkinmaya Destek Platformu üyeleri depremlerde isyerleri hasar alan promosyon ve reklam alaninda faaliyet yürüten esnaflarimiza destek vermek amaciyla Malatya’da. Tabi bu destekler sorunu tam anlamiyla çözmese de bizlere büyük bir moral vermektedir. Çünkü özellikle Battalgazi bölgesinde esnafimizin, sanatkarimizin zararlari oldu. Bunlari el birligi ile yeniden yerine getirecegiz. Süreç uzun ve zaman isteyen bir süreç. Ihtiyaçlarimiz çok fazla yapilmasi gereken islerimiz çok fazla ama çözülmeyecek sorunumuz yok. Zaman ve sabir isteyen bir süreç ben hassasiyetlerinden dolayi misafirlerimize tesekkür ediyorum" dedi.

Deprem Bölgesi Ekonomik Kalkinmaya Destek Platformu adina konusan Ömer Karatemiz ise depremlerde Malatya’da büyük bir yikimin yasanmis oldugunu gözlemlediklerini belirterek, "Malatya’daki herkes depremlerde olumsuz manada etkilendi. Biz burada sadece kendi meslektaslarimiz alinda ortak çabayi, dertlesmeyi saglamaya çalisiyoruz. 11 ili etkileyen sikintili bir sürecin üzerinde bes ay geçti. Malatya ilimizde can kaybimiz az ama önemli bir yikima ugramis. Bizler depremin ilk anindan itibaren matbaa ve reklam alinda bir araya gelerek çabalarimizi bir ortak noktada toplaya bilir miyiz bunun gayretini göstermeye çalistik. Bunda olumlu sonuçlar verdigini düsünüyorum. Bizim bundan sonraki süreçte is dünyasi olarak en önemli meselemiz üretim ve ticaret çarklarinin deprem öncesi döneme dönmesi için gereken gayreti göstermektir. Çünkü is dünyasinin yeniden üretime baslamasi bölgeyi kalkindiracaktir” diye konustu
Kaynak: İHA