Fransa'da Sicakliklar Rekor Seviyede

Fransa’da etkili olan sicakliklar rekor seviyeye ulasmasi nedeniyle 7 bölgede turuncu alarm verildi.

Fransa'da Sicakliklar Rekor Seviyede
Avrupa’da etkili olan sicakliklar sürüyor. Fransa’da sicakliklarin ülkenin güneyindeki Provence-Alpes-Cote d’Azur bölgesinde 37 ile 40 derece, Auvergne-Rhone-Alpes bölgesinde 35 ile 38 derece arasinda degisecegi bildirildi.

Fransa Meteoroloji Idaresi tarafindan yapilan açiklamada 7 bölgede turuncu alarm verildi.

Fransa Ulusal Itfaiyeciler Federasyonu da bölgede asiri sicak nedeniyle yangin çikma ihtimaline karsi teyakkuz halinde olduklarini açikladi.

Ülkenin Lyon kentinde de sicakliklarin 2-3 gün içinde düsecegi belirtildi. Fransa Kamu Sagligi Yönetimi de 60 yas üstü kisilere zorunlu olmadigi sürece evde kalmalari uyarisinda bulundu

Serinlemek için plajlara kostular

Ülkede etkili olan sicak hava dalgasi nedeniyle halk plajlara kostu. Baskent Paris’te insanlar serinlemek için Seine Nehri’nde bulunan Paris Plajina akin ederek serinledi. Sezlonglarda uzanarak günesin tadini çikaran vatandaslar denize girip yüzdü. Kimileri de agaçlik alanlardaki gölgeliklere uzanarak günesten korunmaya çalisti.

Ülkede sicaklar nedeniyle ölümler gerçeklesmisti

Fransa Kamu Sagligi Yönetimi geçen sene Covid-19 ile baglantili olarak asiri sicaklar nedeniyle de 2 bin 816 kisinin hayatini kaybettigini açiklamisti. Ülkede son 9 yilda da çogunlugu 75 yas üstü 35 bin kisi asiri sicaklar nedeniyle hayatini kaybetmisti. Asiri sicaklar nedeniyle en fazla ölümlerin 2014 yilinda oldugu ve o yil 7 bin kisinin öldügü açiklanmisti.
Kaynak: İHA