Eskisehir'de Ormanlik Alanlara Girisler Yasaklandi

Orman Yanginlari ile Mücadele komisyonu karariyla Eskisehir’de ormanlik alanlara girisler 31 Ekim 2023 tarihine kadar yasaklandi.

Eskisehir'de Ormanlik Alanlara Girisler Yasaklandi
Vali Vekili Okan Leblebicier’in imzasiyla yayinlanan yasak kararinda, resmi mesire yerlerine, orman parklarina, Milli parklara ve tabiat parklarina giris yasaklandi. Alanlarin görevlileri, aricilar, çobanlar, av turizmi organizasyonlari yasak çerçevesi disinda tutulurken, ormanlik alanlarda düzenlenen doga yürüyüslerinin, bisiklet gezilerinin, sosyal ve sportif etkinliklerin de orman parklarda ve izin verilen yerler disinda yapilamayacagi belirtildi.

Yayinlanan kararda, “Hava sicakliklarindaki ani artislar nedeniyle orman yanginlarinin meydana gelebilecegi öngörüldügünden 6831 sayili Orman kanununun 74. Maddesi ile 5442 sayili Il Idaresi kanununun 9. ve 66. Maddeleri, Iç Isleri Bakanliginin 2023/5 sayili genelgesi uyarinca 31 Ekim 2023 tarihine kadar ormanlara giris yasaklanmistir” ifadeleri kullanildi.

Ormanlik alanlara girislerin yasaklanmasi kararinin uygulanmasindan Orman teskilati, bütün kolluk kuvvetleri ve köy muhtarlari sorumlu olacagi açiklanirken, yasaklara uymayanlar hakkinda adli islem ve para cezasi uygulanacagi belirtildi.

Eskisehir Orman Bölge Müdürlügü tarafindan yayinlanan yasak kararinda piknik yapilmaya açik yerler ise Kocakir Orman Parki, Eskisehir Sehir Ormani, Eskisehir Eko Turizm Alani, Akpinar Orman Parki, Selale Orman Parki, Fidanlik Orman Parki, Inönü Orman Parki, Han Orman Parki, Madensuyu Orman Parki, Soförler Çesmesi Orman Parki, Kalburcu Orman Parki, Musaözü Tabiat Parki ve Yunus Emre Tabiat Parki olarak açiklandi.
Kaynak: İHA