Eski Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Kilis'te '15 Temmuz' Konferansina Katildi

Eski Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Kilis’te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla ‘‘ 15 Temmuz’u Anlamak’’ adli konferans verdi.

Eski Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Kilis'te '15 Temmuz' Konferansina Katildi
Kilis 7 Aralik Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen konferans öncesi saygi durusu ve Istiklal Marsi okundu. Daha sonra eski Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ‘‘15 Temmuz’u Anlamak’’ aldi konferans verdi. Konferansa katilan eski Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, kendisinin de Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ) magduru oldugunun altini çizdi.

"Cehenneme giden yollar iyi niyet taslari ile dösenir"

Örgütün yapilanmasini ve darbeye giden süreci anlatan Uzunkaya, "15 Temmuz 2016 Darbe girisiminin bir baska yönüyle iyi anlasila bilmesi için 15 Temmuz’a giden yolda dösenen kaldirim taslarinin çok iyi bilinmesi lazim. Bir halk tabiridir cehenneme giden yollar iyi niyet taslari ile dösenir. Bu hain örgüt ve yapilanma 40 yil boyunca iyi niyet taslari seklinde toplumda ilmek, ilmek ördügü sürecin sonunda karsimiza böyle bir yikim tablosuyla çikti. Hamdolsun ki ülke olarak o zamanki kullanilan tabiriyle darbecilere bu millet bu toplum darbe yapmis oldu" dedi.



"Örgüt yapilanmasi yerli proje degil"

Örgütün yapilanmasinin yerli proje olmadigini dile getiren Uzunkaya, "Tamamen vizyona Amerikan prodüksiyonu olarak sokulmus bir proje olarak çikarilmistir. Bu proje ve örgütün arka planinda Amerika parmagi ve akli vardir. Örgütün kullandigi metotlar yasadigi süreç içerisinde 1960’li yillardan 2010’li yillara kadar 40 kusür yillik süreç içerisinde dünyadaki tüm terör ve istihbarat örgütlerinin ortak birlestirilenini kullanan bunlardan yararlanan bir üst akil projesi olarak karsimiza çiktigini görüyoruz’’ diyerek sözlerini tamamladi.

Konferansa Kilis Valisi Recep Soytürk, 1 Hudut Alay ve Garnizon Komutani Piyade Kurmay Albay Özhan Özvural, Kilis Belediye Baskani Servet Ramazan, Cumhuriyet Bassavcisi Selçuk Akman, Kilis 7 Aralik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Dogan Karacoskun, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Selami Aksit, Il Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, daire Müdürleri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA