Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Yaz Kur'an Kurslarimizda Ögrenci Sayimiz 4 Milyon Civarinda Olacak'

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, yaz Kur’an kurslarinin açilisinin ikinci haftasinda ögrenci sayisinin 2 milyona yaklastigini belirterek, “Bu sezon sonuna kadar yaz Kur’an kurslarimizdan istifade edenlerin sayisi 4 milyon civarinda olacaktir” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Yaz Kur'an Kurslarimizda Ögrenci Sayimiz 4 Milyon Civarinda Olacak'
Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Ankara Saglik Bilimleri Üniversitesi yerleskesinde bulunan Gülhane Camii Yaz Kur’an Kursu’nda egitim gören ögrencilerle bir araya geldi. Buradaki konusmasinda 3 Temmuz’da Türkiye’nin bütün camileri ve Kur’an kurslarinda yaz Kur’an kurslarinin basladigini ve kayitlarin halen devam ettigini belirten Erbas, “Ülkemizde insanlarimizin büyük çogunlugu yani yüzde 80’i temel dini bilgilerini yaz Kur’an kurslarindaki hocalarimizdan aliyor. Buradan vatandaslarimiza çagrida bulunuyoruz; çocuklarimiz okul öncesi, ilkokul ve ortaokul çaglarindayken lise çaglarini geçirmeden mutlaka camilerimizde açtigimiz yaz Kur’an kurslarina devam etsinler. Belli bir yastan sonra ögrenmek de zorlasiyor” ifadelerini kullandi.

Erbas, Kur’an kursu ögreticilerinin, imamlarin ve müezzinlerin ögrencilere anne ve baba sefkatiyle yaklastiklarini kaydederek, “Hocalarimiz bir annelik, babalik sefkatiyle çocuklarimiza kolaylastirarak, zorlastirmadan egitim veriyorlar. Peygamber Efendimizin ortaya koymus oldugu ‘kolaylastiriniz, zorlastirmayiniz’ metodunu da takip ederek kisa zamanda çocuklarimiza temel dini bilgileri verme noktasinda büyük bir basari elde ediyorlar” dedi.

Her yil Kur’an kurslarindaki niteligin arttigina isaret eden Erbas, Kur’an kurslarinin Kur’an-i Kerim ile temel dini bilgileri ögrenme noktasinda yaz Kur’an kurslarinin önemli egitim kurumlari oldugunu söyledi.



“2 milyon ögrenci sayisina yaklastik”

Erbas, Kur’an kurslarinda egitim gören ögrenci sayisina iliskin de, “Kur’an kurslarinin açilisinin ikinci haftasi olmasina ragmen su anda 2 milyona yaklasmis durumdayiz. Benim kanaatim bu sezon sonuna kadar yaz Kur’an kurslarimizdan istifade edenlerin sayisi 4 milyon civarinda olacaktir” dedi.

Konusmasindan sonra bir süre ögrencilerle sohbet eden Erbas, egitimler hakkinda Kur’an kursu ögreticilerinden bilgi aldi. Erbas ayrica, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl’ü ziyaret etti. Ziyaretlerde Erbas’a Ankara Il Müftüsü Hasan Çinar da eslik etti.
Kaynak: İHA