Bakan Kacir Açiklamasi 'Küçük Ve Orta Düzeydeki Isletmelere 120 Ila 500 Bin Liralik Bir Destek Saglayacagiz'

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, depremden etkilenen Gaziantep’in Nurdagi ilçesinde açiklamalarda bulunarak, küçük ve orta düzeydeki isletmelere 120 ila 500 bin liralik destek saglayacaklarini söyledi.

Bakan Kacir Açiklamasi 'Küçük Ve Orta Düzeydeki Isletmelere 120 Ila 500 Bin Liralik Bir Destek Saglayacagiz'
Bir dizi ziyaret için Gaziantep’e gelen Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, Nurdagi’nda Ipekyolu Sosyal Girisim Merkezini ziyaret ederek açiklamalarda bulundu. Deprem bölgesindeki ekonominin canlanmasi için var güçleriyle çalistiklarini ve çalismaya devam edeceklerini söyleyen Kacir, küçük ve orta düzeydeki isletmelere 120 bin ila 500 bin liralik destek saglayacaklarini ifade etti.



“Ekonomi ve ticaretin bir an önce eski günlerine geri gelmesi gerekiyor”

Bakan Kacir, “Gaziantep’te olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bugün depremden etkilenen Gaziantep’teyiz. Burada bakanligimiz koordinasyonunda yapilan çalismalari bizzat yerinde görmek önümüzdeki dönemde atacagimiz adimlari Valimiz ve Büyüksehir Belediye Baskanimizla istisare etmek üzere ekip arkadaslarimizla birlikte bir ziyaret gerçeklestiriyoruz. Gaziantep’teki sanayici ve girisimcilerimizin taleplerini çözmeye gayret etmis olacagiz. Tabi ülkemiz 100 yilin felaketini yasadi. Milletçe büyük bir aciya sahitlik ettik. Ama devlet olarak bize düsen bu aciyi dindirmektir. Depremin ilk anindan itibaren devletimiz tüm imkanlariyla vatandasimizin yaninda oldu. Bizde Sanayi ve Teknoloji Bakanligi olarak tüm çalismalara katki vermeye çalistik. Deprem bölgesinin hizla yeniden insasi önemlidir. Bölgenin ihtiyaci konut ihtiyacinin yani sira ekonomi ve ticaretin bir an önce eski günlerine geri gelmesidir. Bu nedenle zarar gören sanayi tesislerimiz basta olmak üzere girisimlerin faaliyetleri sürdürecek nefes aldiracak bölgenin kalkinma yolculugunda tökezlemeden devam edecek imkan saglayacak adimlari bugüne kadar atmaya gayret ettik. Yeni sanayi alanlarini bölgeye kazandirdik” dedi.



“Gaziantep’e kazandiracagimiz yeni sanayi alanlarinin büyüklügü 2 bin 300 hektar”

Bakan Kacir, “Gaziantep’e kazandiracagimiz yeni sanayi alanlarinin büyüklügü 2 bin 300 hektar ölçegindedir. Yine depremden etkilenen ilçelerimizde en üst düzeyde tesfikler sunabilmek adina bu ilçeleri cazibe merkezleri programina dahil ettik. Bugüne dek 460 yatirim tesvikiyle özel sektörümüzün gerçeklestirecegi 55 milyar liralik yatirimin önünü açtik. Kalkinma ajanslarimizin birçok projeleri destek almaya hak kazandi. Bugün ziyarette bulundugumuz Nurdagi ilçemizde buradaki is atölyelerini yerinde inceleme imkani bulduk. Burada hayata geçirdigimiz projeler ilçemizde bölgemizde iktisadi faaliyetin yeniden eski günlerine dönmesinin özellikle kadin ve gençlerimizin yeni girisim fikirlerini olusturmalarini saglayacak projelerdir” seklinde konustu.



“120 bin ila 500 bin liralik bir destek saglayacagiz”

Bakan Kacir, “Tabi önemli bir kesimimiz olan KOBI’lerimiz bu bölgede binlerce yeni KOBI’miz hayat bulmustu. Yine elbette KOBI’lerimizin yanindayiz. Depremin ilk haftalarindan itibaren önemli adimlar atmaya gayret ediyoruz. Vefat eden vatandaslarin hissadar oldugu tüm KOBI’lerimizin KOSGEB’e olan tüm borçlarini sildik. Deprem bölgesindeki tüm KOBI’lerimizin kredi ve destek ödemelerini 2024’de kadar erteledik. Alternatif finansman kaynagini da yürürlüge almayi hedefliyoruz. Küçük ve orta düzeydeki isletmeleri 120 bin ila 500 bin liralik bir destegi sagliyor olacagiz. 36 süreli bu programda isletmeler ilk 6 ay boyunca destekten faydalanacak. Sonraki 18 ayda herhangi bir ödeme yapmayacak. 36 ayin son 12 diliminde 3 taksitle faizsiz olatrak geri ödemeleri gerçeklestirecekler. Bütün bu desteklerle hedefimiz bu bölgenin hizla kalkinmasinin saglanmasidir. Allah’in izniyle devlet ve milletimiz bütün sorunlarla mücadele edecek kuvvettedir. Insallah önümüzdeki dönemde sanayi ve teknoloji bakanligi olarak gerek mevcut sanayi sitelerinin hizla dönüsümünü gerçeklestirmek gerek sanayi alanlarini hizla insa etmek gerek KOBI’lerimizi desteklemek gerek bölgesel kalkinma programlariyla yerelin gücünü ulusala hatta küresele tasiyabilmek adina büyük bir gayret göstermeye devam edecegiz" diye konustu.

Kaynak: İHA